16/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Özyeğin Üniversitesi Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi, Türkiye’de Erkeklik Çalışmaları: Sorunlar ve İmkânlar Çalıştayı’na çağırıyor.

Türkiye’de Erkeklik Çalışmaları: Sorunlar ve İmkânlar Çalıştayı başvurularını bekliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi, Türkiye'de Erkeklik Çalışmaları: Sorunlar ve İmkânlar Çalıştayı’na çağırıyor.

Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi, Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluşunun onuncu yılı etkinlikleri kapsamında, Türkiye'de Erkeklik Çalışmaları: Sorunlar ve İmkânlar Çalıştayı düzenliyor. 3-4 Mayıs’ta yapılması planlanan etkinlik, İnisiyatif ve Research Worldwide İstanbul işbirliğinde ve Raoul Wallenberg Enstitüsü’nün desteği ile gerçekleştirilecek.

Erkeklik Çalışmaları ile ilgilenen araştırmacıları bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlikte, Eleştirel Erkeklik Çalışmaları alanının Türkiye’deki gelişim süreci ele alınarak katılımcılar arasındaki akademik işbirliği olanaklarını tartışılacak ve alandaki sorunları tüm boyutlarıyla irdelenecek. Türkiye'de Erkeklik Çalışmaları: Sorunlar ve İmkânlar Çalıştayı’nda yapılacak sunumlar arasından seçilecek olanların, 12-14 Eylül 2019’da İstanbul’da, Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi (EEİİ), Özyeğin Üniversitesi ve Research Worldwide İstanbul işbirliğinde ve Raoul Wallenberg Enstitüsü’nün desteği ile düzenlenecek olan 2. Uluslararası Erkekler ve Erkeklikler Sempozyumu’ndaki panellerde daha geniş bir dinleyici kitlesiyle buluşmasını hedefleniyor.

Nasıl katılırım?

Çalıştay, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktorasını yeni almış genç araştırmacılara yönelik olacak ve iki bölümden oluşacak:

İlk bölümde, katılımcılar eleştirel erkeklik ekseninde yürüttükleri araştırmalara ilişkin çalışmalarını ya da araştırma planlarını, diğer katılımcıların da dahil olacağı bir tartışma ve geribildirim zemininde sunacaklar. İkinci bölümde ise alandaki sorunların ve olası işbirliklerinin tartışılacağı bir yuvarlak masa toplantısı planlanıyor.

Süre ve mekan kısıtları sebebiyle sınırlı sayıda katılımcının kabul edileceği ve dinleyicilere kapalı olacak bu etkinliğin dili Türkçe ve herhangi bir katılım ücreti istenmiyor. Katılmak isteyenlerin araştırmasını ya da araştırma planını özetleyen 300 kelimelik bir özeti, 3 Mart 2019 tarihine kadar masculinitiesjournal@gmail.com adresine göndermesi bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Eleştirel Erkeklik Çalışmaları İnisiyatifi kimdir?

Eleştirel Erkeklik Çalışmaları İnisiyatifi (EEİİ) 2013’te kurulmuş, Sosyoloji, Psikoloji, Edebiyat, Siyaset Bilimi, Medya Çalışmaları, Felsefe vb. alanlarda çalışan araştırmacılar ve aktivistlerden oluşan, bağımsız bir inisiyatiftir. Feminizm, LGBTQ çalışmaları ve toplumsal cinsiyet çalışmaları tarafından açılan araştırma alanını, bu alanlarla diyalog içerisinde ve eleştirel erkeklik çalışmalarını içine alacak şekilde genişletmeyi amaçlamaktadır. EEİİ, Masculinities: A Journal of Identity and Culture başlıklı hakemli Türkçe ve İngilizce yayınlanan dergiyi çıkarmakta, atölye çalışmaları, toplantılar ve konferanslar düzenlemektedir.


Etiketler: yaşam
nefret