12/02/2008 | Yazar: Barış Sulu

Kaos GL, Mart ayından itibaren "Türkiye'de Eşcinsel Olmak" başlıklı bir söyleşi dizisine başlıyor.

Kaos GL, Mart ayından itibaren "Türkiye'de Eşcinsel Olmak" başlıklı bir söyleşi dizisine başlıyor. 14 hafta boyunca sürecek olan programla, hayatın her alanından ve toplumun her kesiminden lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylerin çeşitliliğini ortaya çıkarmak amaçlanıyor.

Kaos GL olarak, mart ayında, "Türkiye'de Eşcinsel Olmak!" başlığı altında, 14 söyleşilik bir program başlatıyoruz.
Eşcinsel yönelimli insanların en az heteroseksüel insanlar kadar çeşitlilik gösterdiklerini biliyoruz. Eşcinsel yönelim her tür dinsel, etnik, sosyokültürel, mesleksel ve politik grupta birbirine yakın oranlarda görülüyor. "Türkiye'de Eşcinsel Olmak!" programıyla hayatin her alanından ve toplumun her kesiminden lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylerin çeşitliliğini ortaya çıkarmak ve Türkiye'de eşcinsel olmanın ana resmini hep birlikte yansıtmak istiyoruz.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel varoluşların kendilerini sunacakları söyleşilerle ortaya çıkacak resim çeşitli araçlarla kamuoyuna sunulacak. Bu resmin yansıtacağı çeşitlilik ile aynı zamanda LGBT bireylerin varoluşları ve yaşadıkları sorunların benzerlikleri ve farklılıkları da LGBT topluluğu için görünür kılınacak.

İşçi, modacı, öğrenci, sanatçı, HIV +, gazeteci, Kürt, azınlık, yoksul, mülteci, tutsak (...) olmak, taşrada yaşıyor olmak, yabancı olmak gibi durumlar, Türkiye'de eşcinsel olma hallerini nasıl şekillendiriyor? LGBT bireyler bu durumlar üzerinden kendilerini nasıl var ediyorlar ve kimliklerini nasıl kuruyorlar?
Program, Ankara'da, her ay iki söyleşi ile devam edecek. Bunlar açık söyleşiler olacak ve kaydedilecek. Katılımcının şartlarından dolayı bazı söyleşiler "kapalı" olabilecek.
Söyleşi programına dâhil olamayan LGBT bireyler kendi "eşcinsel olma" hallerini yazılı olarak anlatabilecekler.
Söyleşilerin hepsi program sonunda bir kitapta toplanacak.
Program süresince bazı söyleşilere ilgili akademisyen, uzman veya STK katılımcıları da dâhil olacak.
Söyleşiler ve söyleşi konuları kapsamında LGBT bireylerin yazılı gönderdikleri tanıklıklar web sitemiz kaosgl.org'da da yayınlanacak.

Mart ayında başlayacak söyleşi programı, Kasım 2008'de tamamlanıyor.
Söyleşi programı, konu başlıkları ve tarihleri ile katılımcılar, bir hafta sonra ilan edilecek.


Etiketler: insan hakları
İstihdam