02/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Hêvî LGBTİ Derneği​’nden Can Kaya: Lansmana yoğun katılım bu alanda daha fazla çalışmalara ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor.

“Türkiye’den HIV Hikâyeleri” tanıtıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hêvî LGBTİ Derneği​'nden Can Kaya: Lansmana yoğun katılım bu alanda daha fazla çalışmalara ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor.

Hêvî LGBTİ Derneği, yaşanmış 13 hikâyeden oluşan “Türkiye’den HIV Hikâyeleri” kitabının tanıtımını 1 Ekim Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleştirdi. HIV hakkında önyargıları yıkmayı amaçlayan Türkçe, Kürtçe ve İngilizce yayımlanan kitabın Hêvî LGBTİ Dernek binasındaki lansmanına sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Dernek’ten Can Kaya “Türkiye’den HIV Hikâyeleri” kitabının tanıtım toplantısını KaosGL.org’a değerlendirdi. Kaya, kitaba ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Kaya, “Kitaba ilginin yoğun olması ile beraber lansman da epey kalabalıktı. Hêvî LGBTİ Derneği’nin yeni ofisindeki ilk açık etkinlik olan lansmana İstanbul’dan sivil toplum temsilcileri ve bağımsız aktivistler katıldı. Ayrıca etkinliğimize Bursa, Yalova, Kocaeli gibi çevre illerden gelen misafirlerimiz de oldu” dedi.

HIV farkındalığı için daha fazla çalışma

“Kitap ve lansmana yoğun katılım aslında HIV alanında biz sivil toplum örgütlerinin ne kadar az yol aldığını ve bu alanda daha fazla çalışmalara ihtiyacımızın olduğunu gösteriyor” diyen Kaya kitaba olan ilgiyi HIV farkındalığı için daha fazla çalışma mesajı olarak algıladığını belirtti.

İlgili haber:

“Türkiye’den HIV Hikâyeleri” üç dilde yayınlandı


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam