10/11/2006 | Yazar: KAOS GL

Türkiyeli Eşcinsellerin 11. Buluşması Güztanbul 27–29 Kasım 2003 tarihleri arasında Lambdaistanbul’un mekanında gerçekleşti. Buluşma ‘Eşcinseller Ne İstiyor’ sorusuna yanıt ardı.

Türkiyeli Eşcinsellerin 11. Buluşması Güztanbul 27–29 Kasım 2003 tarihleri arasında Lambdaistanbul’un mekanında gerçekleşti. Buluşma ‘Eşcinseller Ne İstiyor’ sorusuna yanıt ardı.

KAOS GL

Türkiyeli Eşcinsellerin 11. Buluşması, 27–29 Kasım 2003

Türkiyeli Eşcinsellerin 11. Buluşması Güztanbul 27–29 Kasım 2003 tarihleri arasında Lambdaistanbul’un mekanında gerçekleşti. Buluşma ‘Eşcinseller Ne İstiyor’ metninden yola çıkarak hazırlandı. İlk gün programda olan toplantılar: ‘Eşcinseller Ne İstiyor? Hukuk Alanında Çalışmalar’, ‘Politikalarımızı yayma araçlarımız’, ‘Amargi Heteroseksizm Atölyesinin Anket Çalışmasının Tanıtımı’ toplantıları vardı. İkinci gün programda ise, ‘Kimlik Politikaları’, ‘Yurtdışındaki Hareketlerle Olan Benzerlik ve Farklılıklarımız’, ‘Cinsel Ahlâk’, üçüncü gün ise ‘Toplumsal Cinsiyet ve Heteroseksizm’ ve eş zamanlı kadın toplantısı ‘Kadın hareketinin heteroseksizm üzerinden eleştirisi’ toplantıları vardı.

Kaos GL olarak büyük toplantılardan ortaklaşmanın çok olanaklı olmadığı ve bunun için ‘çalışma birimleri’ adı altında eş zamanlı toplantıların yapılmasının buluşmayı daha işlevsel bir hale getireceği ve bu çalışma birimleri üzerinden grupların daha fazla ortaklaşmanın mümkün olacağı üzerine anlaştıktan sonra, Eşcinsel Hakları Raporu Çalışma Birimi, Hukuk Çalışma Birimi, Eğitim Çalışma Birimi, Aile Çalışma Birimi oluşturuldu. Bu çalışma birimleri değerlendirme toplantısında ne yapacakları, nasıl yapacakları ve ne zaman yapacaklarına dair bilgi aktarımında bulunuldu.
Çalışma Birimleri arasında koordinasyonun sağlanması ve bir sonraki buluşmanın planlanırken grupların daha fazla ortaklaşması için Buluşma Sekreteryası oluşturuldu. Lambdaistanbul’dan Cihan, Kaos GL’den Koray bir dahaki buluşmaya kadar buluşma sekreteryası görevini üstlendiler.
11. Buluşmanın değerlendirme yazılarından: ‘Eşcinseller Ne İstiyor? Hukuk Alanındaki Çalışmalar’, ‘Cinsel Ahlak’, ‘Kimlik Politikaları’ yayınlıyoruz. Üçüncü gün notlarını Elif ve Serdar bize ulaştırdılar. Ancak tutulan notlar ve toplantının gidişatı açısından notların ve değerlendirme yazılarının toplantıdaki tartışmaları yansıtmadığı için yayınlayamıyoruz. Güztanbul organizasyonunu gerçekleştiren ve Buluşmaya ev sahipliği yapan Lambdaistanbul başta olmak üzere, raportör arkadaşlara, Erdal, Elif, Serdar, Cihan’a değerlendirme yazılarını bize ulaştırdıkları için teşekkür ediyoruz.

Kaynak: Kaos GL, Ocak-Şubat 2004, Sayı 19

Etiketler:
nefret