14/03/2011 | Yazar: KAOS GL

Sidney’de hafta sonu yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı LGBT Onur Yürüyüşünde yaklaşık 20 kişilik bir Türkiyeli grup da yer aldı.

Türkiyeli LGBT'ler Sidney'de Yürüdü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Sidney’de hafta sonu yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı LGBT Onur Yürüyüşünde yaklaşık 20 kişilik bir Türkiyeli grup da yer aldı. Ellerinde Türk bayrakları olan ve kırmızı-beyaz kıyafetleri ile katılan Türkiye grubunun organizatörü Alice Aslan, SBS Radyosu’na yaptığı açıklamada bu yılki katılımdan memnun olduklarını ve bu sayının önümüzdeki yıllarda artmasını dilediklerini söyledi.
 
Türkiye grubunu ilk kez karşılarında gören farklı etnik kökendeki grupların bundan memnun olduklarını da söyleyen Alice Arslan, Müslüman toplumun homofobi karşısında olduğunu ve LGBT müslümanların kendilerine katılabileceğini dile getirdi. Türkiyeli ve müslüman eşcinsellerin oluşturduğu "Muslims Against Homophobia" adlı grubun sembolünde gökkuşağı bayrağının arasında ay ve yıldız figürlerinin yanı sıra ağzında zeytin dalı dudan güvercin yer alıyor.

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret