06/01/2014 | Yazar: Behiye Erinç Taş

Ağustos 2013’te Gezi Parkı direnişinde tanışıp kaynaşan homofobi ve transfobi karşıtı bir grup ‘LGBTI News Turkey’i kurdular.

Türkiye’de Olan Biteni İngilizce Anlatmak: LGBTI News Turkey Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ağustos 2013’te Gezi Parkı direnişinde tanışıp kaynaşan homofobi ve transfobi karşıtı bir grup “LGBTI News Turkey”i kurdular. Kendilerini daha çok bir çeviri grubu olarak adlandıran ekibin Cumartesi günü yaptıkları, senenin ilk toplantısına ben de dâhil oldum.
 
LGBTI News Turkey ekibi, Türkiye’de yapılan LGBTİ içerikli haberleri dünyaya sunuyor. Halihazırda 21 gönüllüden oluşan ekip, Türkiye'deki LGBTİ örgütlerine uluslararası platformda İngilizce destek olmayı amaçlıyor. Bu, transfobik ve homofobik Türkiye medyasına karşı bence devrim ayol!
 
2014 Planları Neler?
Ayrıca bu seneki planları arasında internet sitelerini daha interaktif bir hale getirmek, başka yerlerden aldıkları haberleri çevirmekle beraber kendi haberlerini yapmak ve “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” ve “cinsiyet politikaları”yla ilgili Türkiye’nin imzaladığı ve Türkçe’ye çevrilmemiş sözleşmeleri çevirmek var. Ayrıca LGBTİ’lere yönelik ayrımcılıkla ilgili anket gibi projelere destek olmak da gündemlerinde yer alıyor.
 
LGBTİ News Turkey sayesinde benim gibi İngilizce’yle arası pek de iyi olmayan LGBTİ’lerin de belki biraz arası düzelir gibi olur, evrensel dil dedikleri şu İngilizce’yle.
 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya
İstihdam