13/12/2012 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

‘Kürt oldukları için, sendikalı oldukları için ve kadın oldukları için suçlanan’ sendikacılardan Bedriye Yorgun, Güler Elveren ve Güldane Erdoğan da bugün tahliye oldu

Tutsak Kadın Sendikacılar Serbest Bırakıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Kürt oldukları için, sendikalı oldukları için ve kadın oldukları için suçlanan” sendikacılardan Bedriye Yorgun, Güler Elveren ve Güldane Erdoğan da bugün tahliye oldu
 
SES Genel Merkezi Genel Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, Tüm Bel-Sen Genel Merkezi Genel Kadın Sekreteri Güler Elveren ve Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şube Kadın Sekreteri Güldane Erdoğan bugün, Ankara Adliyesi’nde görülen duruşmanın ardından tahliye edildiler.
kaosgl.org’a konuşan SES Sendikası Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Zülfikar Kartal Akçay, yolda olduklarını, Sincan’a gittiklerini ve serbest bırakılan üç kadın sendikacı arkadaşlarını alacaklarını söyledi.
 
KESK yöneticisi altı tutsak kadın sendikacı KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Üyesi Hatice Beydilli, SES Ankara Şube Üyesi Nurşat Yeşil, KESK eski yöneticisi Belkıs Yurtsever, Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Üyesi Evrim Oğraş, SES Ankara Şube Yöneticisi Hülya Mendilligil ise 5 Ekim’de görülen önceki duruşmada serbest bırakılmışlardı.
 
Bugün akşama kadar süren duruşma öncesi, Ankara Adliyesi önünde öğlen yapılan basın açıklamasına yurt dışından çok sayıda sendikacı ile KESK yöneticileri, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik de katıldı.
 
KESK adına yapılan basın açıklamasında “Kadın arkadaşlarımız düzmece, inandırıcılıktan uzak suçlamalarla tutuklu bulunuyorlar. Bugün onları almaya geldik” dendi.
KESK adına açıklama yapan İsmail Hakkı Tombul şunları söyledi: “Şu anda 3 kişi tutuklu 15 kişi yargılanmaktadır. Temel eğitimi paralı hale getiren, dindar ve kindar nesil yetiştirmeyi hedefleyen eğitim sistemine karşı çıktıkları için yargılanıyorlar. KESK üyesi bu kadınlar sokaktaki kadından vekiline kadar uzanan kadına yönelik şiddete hayır dedikleri için suçlular. Bu kadınlar üç defa suçlular! Kürt oldukları için, sendikalı oldukları için ve kadın oldukları için suçlanıyorlar.”
 
Hollanda’dan gelen AbvaKabo Sendikası üyeleri ile birlikte yurtdışından gelen sendikacılar “Yaşasın uluslararası sendikal dayanışma” sloganıyla kadın sendikacıları selamladılar.
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu / Kaos GL

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam