08/08/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Ugandalı LGBT’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) Cumartesi günü ülkedeki ikinci onur yürüyüşünü gerçekleştirdiler.

Ugandalı LGBT’ler Ölüm Yasasına İnat İkinci Kez Yürüdü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ugandalı LGBT’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) Cumartesi günü ülkedeki ikinci onur yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Entebbe sahilinde bir araya gelen yüzü aşkın kişi, onurlarına sahip çıkarak hiçbir yere gitmediklerini tüm dünyaya gösterdi.
 
Geçen yılki yürüyüşte yaşanan polis müdahalesinde tutuklananların başına bir şey gelmemesi yürüyüşe bu yıl katılanların güvenini artırmış. Başkent Kampala’ya 32 kilometre uzaklıkta gerçekleşen yürüyüşle ilgili bir katılımcı “Bunlar daha bebek adımları. Yakında Kampala Yolu’na çıkacağız,” diyor.
 
Alışın, Gitmiyoruz!
Parlamento’ya 2009 yılında sunulan “Eşcinsellik Karşıtı Yasa Tasarısı” uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen hâlen oylanmayı bekliyor. Eşcinsellere ölüm cezası dâhil olmak üzere ağır cezalar öngören tasarı, Ugandalı LGBT’lerin en büyük mücadele alanı.
 

LGBT’lere güvenlik yardımı sunan Sandra Ntebi, tasarı ilk sunulduğunda ortaya çıkan ülkeyi terk etme yönündeki genel eğilimin değişmeye başladığını söylüyor. “Pek çoğumuz Uganda’ya geri dönmeye ve haklarımız için kendi memleketimizde mücadele etmeye karar verdik.”  


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam