10/08/2015 | Yazar: Hakan Özkan

Uganda Onur Yürüyüşü az sayıda katılımcı ile cumartesi günü gerçekleşti. Bu yılki gösteriler Uganda’da ‘Eşcinsel karşıtı’ yasanın iptalinin birinci yıl dönümü nedeniyle özel önem taşıyor.

Uganda’da LGBT’lerin zaferi ve onur yürüyüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uganda Onur Yürüyüşü az sayıda katılımcı ile cumartesi günü gerçekleşti. Bu yılki gösteriler Uganda’da “Eşcinsel karşıtı” yasanın iptalinin birinci yıl dönümü nedeniyle özel önem taşıyor.

Entebbe’de gerçekleşen yürüyüş, şehirdeki saldırı ihtimali ve baskılara rağmen gerçekleşti. Yürüyüş öncesinde düzenlenen Onur Haftası etkinlikleri defile ve film gösterimi gibi etkinlikler içeriyor.

Yürüyüş, tehditler ve baskıya rağmen gerçekleşirken, yürüyüşte herhangi bir saldırı yaşanmadı.

Organizatörler, Kudüs’te bir kişinin öldüğü Onur Yürüyüş’ünün ardından güvenlik önemlerini artırdı.

Güvenlik nedeniyle, bu yıl gerçekleşen yürüyüşün yeri gizli tutuldu. Her ne kadar “Eşcinsel karşıtı” yasaya karşı bir zafer elde edilmiş olsa da, yasanının iptalinin yankıları devam ediyor.

Ugandalı Başkan Adayı Amama Mbazazi, geçen ay homofobiye karşı olduğu açıklamasında bulunarak, tarihe geçen bir konuşma yapmıştı. Yaklaşan seçimler öncesi Amama Mbazazi politikacılar arasında, homofobi karşıtı söylemlere sahip olan tek isim olma özelliği taşıyor.

Fotoğraflar: Wamala Dennis


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam