23/05/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

“Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı” İzmir’de Siyah Pembe Üçgen’in ev sahipliğinde başladı.

Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı” İzmir’de Siyah Pembe Üçgen’in ev sahipliğinde başladı.

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği ve Kaos GL Derneği, İzmir’de “Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı” bugün başladı. 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtı Gün kapsamında yapılan konferansın açılış konuşmalarını Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Erdem Gürsu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nden Sinem Tankoç, Çankaya Belediyesi’nden Asiye Öykü Karaalioğlu ve Konak Belediyesi’nden Eser Atak yaptı.

Erdem Gürsu, Siyah Pembe Üçgen Derneği adına yaptığı konuşmasında katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek belediyelerle çalışıyor olmanın öneminden söz etti:

“Belediyelerle çalışma yürüttüğümüzde fark ediyoruz, kat etmemiz gereken çok yol var. Fakat birlikte çalıştığımız sürece bunun ne kadar güçlü hissettirdiğinin de farkına varıyoruz. LGBTİ+ hakları için ‘her yerde’ olduğumuzu birlikte konuşuyor olmak çok güzel.”

Sinem Tankoç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü adına yaptığı konuşmasında eşitlik etkinliklerini çok önemsediklerinin altını çizdi.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak halkları farkındalığı ve eşitlik için çalışıyoruz. Son dönemde Eşitlik Birimi için de küçük çalışmalar yürütüyoruz. Ben buradan Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’ye çok teşekkür ediyorum. Biz Belediye olarak, bu tür eşitlik etkinliklerinin içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

Asiye Ülkü Karaalioğlu, Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü adına yaptığı konuşmasında koşullar ne olursa olsun LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılıkla mücadelenin çok önemli olduğunu söyledi.

“Ülke koşulları ne olursa olsun bir görevimizin de halkımıza ve özellikle de ayrımcılık, eşitsizlik ve hak ihlallerine daha çok maruz kalan kadınlar ve LGBTİ+’lara çalışma anlayışımız ve azmimizle umut vermek olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Çankaya Belediyesi olarak eşitlik ve insan hakları adına yapılan her tür çalışmayı ve çabayı çok kıymetli buluyoruz. Bu anlayışla katılım ve işbirliklerine de oldukça önem veriyoruz.”

Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, konuşmasında Sema Pekdaş’ın sevgilerini ileterek İzmir’de ücretsiz anonim HIV test merkezinin yakın zamanda açılacağını duyurdu.

“Belediyemizde LGBTİ+ haklarına yönelik verilen ilk eğitimi hatırlıyorum. Tüm çalışanların bakış açılarında önemli bir değişikliğe yol açtığını kendi gözlerimle görebiliyorum. Ayrımcılık, toplumsal cinsiyet eşitliği ve LGBTİ+ hakları üzerine yapılan her bilinçlendirme çalışması çok değerli. Sayın Sema Pekdaş bu etkinlik için saygı ve sevgilerini iletti.

“Ayrıca buradan güzel bir duyuru yapmak istiyorum: Uzun süredir üzerine çalıştığımız anonim ücretsiz HIV test merkezi 10 gün sonra açılmış ve çalışmalara başlamış olacak.”

*Bu etkinlik Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği ile Fransa Büyükelçiliği'nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yapılmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin veya Büyükelçiliğin resmi görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret