04/11/2010 | Yazar: KAOS GL

İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi'nin (İKAM), İstanbul 2010 A

Uluslararası Kadın Buluşması Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi'nin (İKAM), İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Kadınist (Womenist) Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması" yarın başlıyor.
 
Etkinlik Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın himayesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenleniyor.
 
Toplantı, sunum ve sergiler
İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlik, Türkiye ve dünyada, kadın sorunlarına yaklaşımda ve çözüm arayışlarında ortak bakış ve dil birliği oluşturmayı, birlikte hareket etmeyi, mevcut girişimleri desteklemeyi ve diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.
İki gün sürecek Kadınist'de, kadın odaklı çalışmalarda yerel ve uluslararası yöntem ve değerlendirmelerin yapılacağı oturumlar, tartışmalar, kampanya sunumları ve sergiler yer alacak.
 
Kadınist'in merkez programında sonuç odaklı entelektüel toplantılar yer alıyor. Her oturumun, ana konuşmacının konuyla ilgili açılış sunumuyla başlaması, oturum başkanı ve uzman konuşmacıların sunumlarının ardından katılımcıların tartışmaya katkı sunması planlanıyor.
 
Programa göre buluşmada, "Kadına karşı şiddete bir son vermek amacıyla daha fazla ve farklı neler yapılmalı" sorusu tartışılacak ve sorunun çözümüne katkıda bulunulacak. Gündemin temel tartışması olan kadın yoksulluğu, uluslararası boyutuyla tartışılacak. Toplumsal cinsiyet ve medya konuları farklı boyutlarıyla ele alınacak.
 
"Kadın Dostu Kentler" oturumu ile planlamasında ve uygulamalarında kadınların aktif rol aldığı kentler yaratmak için tecrübeler, alınan mesafe, sorunlar, çözüm ve öneriler paylaşılacak. Etkinlik kapsamında ayrıca, kadın çalışmaları sergileri gezilebilecek.
 
İstanbul Kadın Buluşması kapsamında 5 Kasım Cuma akşamı saat 20:00'da Çırağan Oteli'nde Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve eşinin ev sahipliğinde basın katılımına açık yemek verilecek.
 
Etkinliğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın yanı sıra İKAM Kurucu Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Avrupa Parlamentosu Başkanvekili Diana Wallis, Beyaz Kurdele Kurucusu Michael Kaufman da katılacak.
 
* Etkinlik programı için tıklayın.


Etiketler: kadın
İstihdam