06/09/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Umman’da İngilizce yayın yapan haftalık dergi the Week, eşcinsellerle ilgili yaptığı haber sonrasında yasal işlemle karşı karşıya.

Umman’da Basın Özgürlüğüne Eşcinsellik Engeli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Umman’da İngilizce yayın yapan haftalık dergi the Week, eşcinsellerle ilgili yaptığı haber sonrasında yasal işlemle karşı karşıya.
 
“Hassas Vatandaşlar” İş Başında!
29 Ağustos sayısında yayınlanan “the Outsiders” (Dışlanmışlar) başlıklı makalede Umman’ın Orta Doğu’daki diğer ülkelere kıyasla eşcinsellere karşı çok daha hoşgörülü olduğu yazıyordu. Derginin kapatılmasını isteyen bazı “hassas vatandaşların” tepkileri üzerine dergi, yazıyı sitesinden kaldırarak “okuyucularının hislerini incittiği” gerekçesiyle bir özür kaleme aldı. Derginin dün çıkması gereken son sayısı ise yayınlanmadı.   
 
Sosyal medyada öfke patlaması yaratan yazıyı Umman Gazeteciler Birliği bile yerden yere vurdu. Umman Şura Meclisi Başkanı Şeyh Halid bin Hilal bin Nasır el-Maveli, Twitter hesabından Medya Komitesi’nin meseleyi ele alacağını duyurdu.   
 
Ben Sana Basın Özgürlüğün Olmasın Demiyorum…
Umman Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, Enformasyon Bakanlığı, her ne kadar ifade özgürlüğüne inansa da bunun ülke yasaları dâhilinde olması gerektiğini vurguladı. Bakanlığın açıklamasında, basın özgürlüğünün “toplumun dinini ve hassasiyetlerini hiçe sayarak toplumu incitmeye müsaade etmediği” ifadelerine yer verildi.
 
İronik bir şekilde, Umman’daki eşcinsellerin hayatından bahseden yazıda şu cümleler yer alıyordu: “Umman’da, çok fazla dikkat çekmediğiniz sürece istediğiniz hayatı yaşayabilirsiniz.” 

Etiketler: medya
İstihdam