09/10/2013 | Yazar: Kaos GL

Reyhanlı bombalı saldırılarıyla ilgili askerî belgeleri Redhack’e sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan er Utku Kalı’nın ilk duruşması Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21 Ekim günü saat 10.00’da.

Reyhanlı bombalı saldırılarıyla ilgili askerî belgeleri Redhack’e sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan er Utku Kalı, Samsun’da özel yetkili mahkemelerin yerine kurulan Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. İlk duruşma 21 Ekim günü saat 10.00’da.
 
Amasya’daki birliğinde görev yaparken 24 Mayıs’ta tutuklanan Kalı hakkında ‘devletin gizli belgelerini ele geçirme ve yayma’ iddiasıya 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Haklarının ihlal edildiğini ve tutuksuz yargılanması gerektiğini belirten Kalı’nın kötü muamele gördüğü iddialarını incelemek üzere Türk Tabipleri Birliği’nin heyet oluşturma başvurusu ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından reddedilmişti. Utku Kalı’ya Özgürlük Girişimi, Kalı’nın bu süreçte başta çıplak arama olmak üzere işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını ve işkence ile suçu kabule zorlandığını belirtiyor.
 
Utku Kalı’ya Özgürlük Girişimi mahkeme için kamuoyuna bir çağrıda bulunarak 21 Ekim tarihinde saat 10.00’da Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi önünde Kalı’nın adil yargılanması ve özgürlüğüne kavuşması için buluşmaya davet etti.
 
Girişime aşağıdaki linkler aracılığı ile ulaşabilirsiniz.
#UtkuKali
 

Etiketler: insan hakları, askerlik
nefret