01/08/2010 | Yazar: KAOS GL

Eşcinsellerin sivil toplum örgütü Kaos GL

Vakit, Kaos GL’ye Tazminat Ödeyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eşcinsellerin sivil toplum örgütü Kaos GL Derneği, 2008 yılında, “Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma” adı altında bir etkinlik düzenledi. Toplantıya Ak Partili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Zafer Üskül de katıldı.
 
Vakit gazetesinin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, Üskül’e köşe yazısında, “Üskül’ün tercihi sapıklardan yana” ifadeleriyle tepki gösterdi. Yazıda,  “Tutmuş, cinsel sapıkların toplantısına katılmış! Affedersiniz şey-nelerin toplantısında boy göstermiş! ‘Cinsel tercihlerinden dolayı ayrımcılığa uğramamalarının teminatı’ olarak bugünkü yönetimi göstermiş! Vay be! Ak Partili bir vekil... ‘homoseksüel eğilimlerin teminatı olduklarını ilan edebiliyor! Ne günlere kaldığımızın resmi!” denildi.

Kaos GL, Vakit ve Arseven aleyhine tazminat davası açtı. Yerel mahkeme davayı reddetti. Ancak Yargıtay 4. Hukuk Dairesi bu kararı bozdu. 

‘Sapık diyemezsin’
Daire  “cinsel yönelimleri farklı olan kişilere hakaret niteliğindeki” ifadeler nedeniyle tazminata hükmedilmesi gerektiği belirtildi.  Karar, eşcinselliğin hastalık olduğunu savunan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf hakkında açılacak olası tazminat davaları açısından da emsal teşkil ediyor.
 
Konuyla ilgili yazılar:
[[http://www.kaosgl.org/content/akp’nin-homolukla-imtihani|AKPnin Homolukla İmtihanı]]
[[http://www.kaosgl.org/node/1789|Kaos GLden Vakit Gazetesine Dava]]


Etiketler: insan hakları
nefret