11/02/2010 | Yazar: Bawer Çakır

Vakit gazetesi "Yala Ama Yutma" oyununun ardından "Dar-ül Love" isimli operayı da hedef gösteren haber yaptı.

Vakit Şimdi de
Vakit gazetesi "Yala Ama Yutma" oyununun ardından "Dar-ül Love" isimli operayı da hedef gösteren haber yaptı. Haberin ardından oyunun ilk gösteriminde küçük bir grup olay çıkartmak istedi. İkinci kez garajistanbul'da sahnelenen "Dar-ül Love" dün akşamki gösterisini (10 Şubat 2010) kapalı gişe gerçekleştirdi.
 
Kumbaracı50 sahnesinde sergilenecek "Yala Ama Yutma" oyunla ilgili yaptığı haberler nedeniyle tehdit telefonları ve e-postaları alan oyun ekibinin İçişleri Bakanlığı'ndan koruma istemelerine neden olan Vakit Gazetesi garajistanbul'da sahnelenen "Dar-ül Love" isimli gösteriyi "Böyle sanat olmaz olsun" manşetiyle haberleştirdi. Habere "Sonumuzu Lut Kavmine benzetecekler" diye başladı.
 
Oyunun "duyarlı Müslümanları" tahrik edeceğinden korkulduğunu yazan gazetenin haberlerinin ardından önceki akşamki galaya küçük bir grup saldırmak istedi ancak olay büyümeden engellendi.

Vakit Müslümanların tahrik olmasından korkuyormuş
Ateş oyunu şöyle anlatıyor:
"Erkeğin erkeğe aşkında herkesin rolü kayıp. Bir travesti zaman ve mekânını yitirmiş son rüyasının içinde sokakların bilediği topuklarıyla karanlığın bilediği yalnızlığında yürüyor ölümüne doğru... Ne kendinde izini sürdüğü kadın kadın, ne dokunduğunu sandığı erkek erkek... Ama ihanet aynı ihanet, nefret aynı nefret, ölüm aynı ölüm..."
 
"Dar-ül Love" yalnızlık, yaşlanmak ve korkmak üzerine bir yeni opera.
 
Vakit gazetesi yaptığı haberde oyundan şöyle söz ediyor:
"Ölüm döşeğindeki bir travesti Aleaddin Keykubat'la içoğlanı Hamel'in sözde aşkı konu ediliyor. Tahrikçi operaya 18 yaş sınırı konulması hedef kitlesinin de kim olduğunu belli ediyor. Müslüman-Türk milletinin manevi değerlerini bozarak yıpratmaya çalışan Garanti Bankası'nın bu etkinliği son dönemdeki ahlaki yozlaşmanın boyutunu gösteriyor."
 
Vakit bu haberi "Türkiye'deki medya, sanat adına maneviyat düşmanlığını görmezden gele dursun, Vakit yaşananları tüm çıplaklığıyla sunmaya devam ediyor" spotuyla verdi.
 
Gazete aynı haberde "Yala Ama Yutma" oyunuyla ilgili haberlerine gelen okur tepkileriyle de övünüyor.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret