04/06/2016 | Yazar: Yıldız Tar

İzmir Valiliği’nin yasağına inat homofobi ve transfobi karşıtları Kıbrıs Şehitleri’nden Kordon’a yürüdü. Valiliğin yasakçı tavrını protesto etti.

İzmir Valiliği’nin yasağına inat homofobi ve transfobi karşıtları Kıbrıs Şehitleri’nden Kordon’a yürüdü. Valiliğin yasakçı tavrını protesto etti.

İzmir Valiliği’nin ‘terör örgütü propagandası yapılacağına dair istihbarat alındığı’ gerekçesiyle İzmir Onur Yürüyüşü’nü yasaklaması protesto edildi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Onur Yürüyüşü’nün gerçekleşmesi planlanan 19.00’da toplanan homofobi ve transfobi karşıtları Kordon sahile yürüdü.

Polis, gökkuşağı bayrakları ile toplanan homofobi ve transfobi karşıtlarına barikat kurdu. Polisin “Dağılın” anonsuna kitle, “Homofobik devlet, yıkacağız elbet” sloganları ile karşılık verdi. Kısa süreli bekleyişin ardından yürüyüşçüler ters yönde ilerleyerek Kordon sahile ulaştı.

Yüzden fazla kişi Kordon boyunca, “Aşk, aşk hürriyet; uzak olsun nefret”, “Tayyip kaç kaç kaç, ibneler geliyor”, “Susma haykır eşcinseller vardır” sloganları atarak yürüdü. Homofobi ve transfobiye karşı ses çıkardı. İzmir Valiliği’nin homofobik yasağını kınadı.

Yürüyüş sırasında sahilde oturma eylemi yapıldı. İzmir halkı Onur Yürüyüşü’ne yasağı kınamak için 6 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de Konak Kent Konseyi’nde yapılacak basın açıklamasına davet edildi.

Valiliğin ‘terör’ gerekçesiyle yasakladığı yürüyüşü protesto etmek için yapılan eyleme Alsancak esnafından ve civardaki başka insanlardan da destek geldi.

İlgili haberler:

Ankara Valiliği Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş’ün güvenliğini sağlamayı reddetti

Homofobi Karşıtı Yürüyüş’e Valilik engeline yürütmeyi durdurma!

Ankara Valiliği’nin homofobik inadı: Yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı

İzmir’de kötü zamanları iyi zamanlara çevirmek için onur yürüyüşü!

İzmir Onur Yürüyüşü’ne de Valilik yasağı!


Etiketler: yaşam
İstihdam