02/11/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Thor: Ragnarok’ta Valkyrie’nin yatak odasından çıkan bir kadının yer aldığı sahne kesildi.

Valkyrie’nin bir kadınla sahnesi kesilmiş Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Thor: Ragnarok’ta Valkyrie’nin yatak odasından çıkan bir kadının yer aldığı sahnenin kesildiği ortaya çıktı.

Beyaz perdede Valkyrie’ye hayat veren Tessa Thompson, “Thor: Ragnarok”ta bir kadının yatak odasından çıktığı sahnenin kesildiğini açıkladı.

Marvel çizgi romanlarında biseksüel olan Valkyrie karakterinin Marvel Sinematik Evreni’nde (MCU) de biseksüel olduğunu, çizgi romanlardaki orijinaline sadık kalındığını açıklayan Thompson şöyle dedi:

“Biseksüel ve evet erkeklerin kendisi hakkındaki fikirlerine çok da önem vermiyor. Oynaması çok keyifli bir rol.”

Geçtiğimiz günlerde vizyona giren filmde Valkyrie karakterinin cinsel yönelimine dair herhangi bir sahne yer almıyor. Thompson, Rolling Stone’a yaptığı açıklamada Valkyrie’nin yatak odasından çıkan bir kadının yer aldığı bir sahne çektiklerini söyledi. Ancak sahne son kurguda kesildi.

(Spoiler alarmı)

“Ölen kadını sevgilim olarak düşündüm”

Öte yandan filmdeki bir flashback sahnesi hayranlar tarafından Valkyrie’nin beraber savaştığı bir kadına olan aşkı diye yorumlanıyor. Sahnede ölüm tanrıçası Hela’ya karşı savaşırlarken bir ‘silah arkadaşının’ ölmesi üzerine Valkyrie’nin yıkılması gösteriliyor.

Thompson bu sahne için, “Bir kız kardeşimin öldürülmesi sırasında geriye düştüğüm muhteşem bir sahne var. Ben o sahneyi canlandırırken hep ölen kişiyi sevgilim olarak düşündüm” diyor.

Thompson ilerleyen filmlerde canlandırdığı karakterin cinsel yöneliminin daha açık olmasını umut ediyor.

MCU’da hiç açık kimlikli LGBTİ yok

Çizgi romanların aksine 17 gişe rekorları kıran filme imza atan Marvel Sinematik Evreni’nde şimdiye kadar hiç açık kimlikli LGBTİ kişi yer almadı. Hayranlar Valkyrie’nin ilk olmasını ümit ediyordu.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam