26/02/2016 | Yazar: Kaos GL

Vegan-anarşist mahkûm, 5 Şubat’ta nakledildiği Silivri 6 No’lu Cezaevi’nde kendisine vegan yemek tahsis edilmemesi ve iletişim hakkının ihlâli üzerine yeniden açlık grevine girdi.

Vegan mahkûm Osman Evcan yeniden açlık grevinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Vegan anarşist mahkûm Osman Evcan yeniden açlık grevine girdi.

1992 yılında “yasadışı örgüt üyeliği” suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan vegan-anarşist mahkûm Osman Evcan 10 Kasım 2015’te,  Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne kalırken girdiği açlık grevine 39. günde taleplerinin kabul edilmesiyle son vermişti.

Vegan-anarşist mahkûm, 5 Şubat’ta nakledildiği Silivri 6 No’lu Cezaevi’nde kendisine vegan yemek tahsis edilmemesi ve iletişim hakkının ihlâli üzerine yeniden açlık grevine girdi. Talepleri arasında, kantinde çiğ sebze satışı, vegan mahpuslara gönderilen gıda paketlerinin cezaevine kabul edilmesi gibi maddeler yer alıyor. 

Evcan, 2011 yılında 43 gün süren açlık grevi eylemi sonucunda tutuku ve hükümlü tüm vegan-vejetaryenler için yemek hakkı kazanmıştı. 28 Mart 2012'de Resmi Gazete’de "Hükümlü ve Tutuklular İle Ceza İnfaz Kurumları Personelinin İaşe Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayınlanmış ve "vegan-vejetaryen hükümlü ve tutukluların özel beslenme talepleri iaşe miktarıyla sınırlı kalmak üzere karşılanır" maddesi eklenmişti.


Etiketler: insan hakları
nefret