10/08/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Hafif, sömürüsüz ve rengârenk yiyecekler sizi yağmur sonrası serinliğinde karşılayan bir gökkuşağı kadar neşelendirsin.

Vegan sofranıza gökkuşağı alternatifler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hafif, sömürüsüz ve rengârenk yiyecekler sizi, yağmur sonrası serinliğinde karşılayan bir gökkuşağı kadar neşelendirsin.

“Bu sıcakta ne yiyeceğiz” diyenlerdenseniz, yeme meselesini birlikte daha keyifli hale bir hale getirebiliriz… Hafif, sömürüsüz ve rengârenk yiyecekler sizi yağmur sonrası serinliğinde karşılayan bir gökkuşağı kadar neşelendirsin.

Başlıyoruz!

Gökkuşağı kebabı tarifi:

2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke , 2 diş sarımsak, kıyılmış, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı taze sıkılmış karabiberi, 16 adet cherry domates, 1 adet turuncu-sarı-kırmızı biber,1 adet yeşil biber, 1 adet kabak, 1 büyük kırmızı soğan,1 patlıcanı resimdeki boyutlarda kesip  karıştırın. Baharatların tadının sebzelere geçmesi için en az 10 dakika bekleyin.

Ardından tüm malzemeyi ister direk ızgaraya ister önce buharla 10 dakika pişirip ardından ızgara koyun.

Gökkuşağı vegan pizza tarifi:

1 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 paket kuru maya, 2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-3, 5 su bardağı un ile hamurunuzu hazırlayın. Yarım saat dinlendirdiğiniz hamurun üzerine, dilediğiniz kadar fesleğen ya da biberiye, turuncu biber, brokoli, konserve mısır, dövülmüş sarımsak, kırmızı soğan, domates ekleyin. Pizzanızı fırına atın ve hamurun tabanı pişmeye yakın olduğunda vegan pizza peyniri serpin. 10 dakika daha bekletin.

Gökkuşağı sarma

Lavaş’ın üzerine, humus ya da vegan yoğurtla yapılmış naneli sosu sürün. Bu lavaşa, tavada az pişirdiğiniz mantarı, ıspanak yaprağı, mor lahana, havuç şeritleri, kırmızı biber şeritleri, sarı biber şeritleri ile fotoğrafta gördüğünüz gibi doldurun. 

Dürümleri streç filmle sıkıca sarın. 20 dakika buzdolabında bekletip, dilediğiniz boyutta enli enli kesin.

Gökkuşaklı Makarna

1 paket 3 renkli sebzeli makarnayı haşladıktan sonra, tuz, cherry domates, kırmızı-sarı-turuncu biber, buharda haşlanmış, bürüksel lahanası, kımızı soğan ve vegan peyniri ekleyin.

Gökkuşağı tatlı salata

Çilek, şeftali, ananas, siyah üzüm, kivi ve ananası resimde gördüğünüz gibi küçük küçük doğrayıp kayık tabağınıza yan yana yerleştirin. İşte hepsi bu kadar.

Meyve şiş

Meyveleri değiştirebilirsiniz. Ananas, mandalina, böğürtlen, çilek ve kiviyi şişe geçirin.

Bonus: Ebemkuşağı spagettisi

Biraz uğraştıran bir tarif. Spagettiyi haşlayıp, süzüp, soğuk su ile yapışmasını engelledikten sonra, birbirlerinden ayırarak gıda boyalarının yer aldığı kaplara alın. 1 dakika beklediğinizde rengârenk makarnalarınız yemeğe hazır.

Afiyet olsun.


Etiketler: yaşam
İstihdam