27/09/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Ankara Vegan Atölye’de ‘veganizm ve bütünleşik özgürlük’ tartışılacak.

Veganlık nelerle kesişir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Vegan Atölye’de “veganizm ve bütünleşik özgürlük” tartışılacak.

Fotoğraf: Belgrad'dan bir duvar yazısı: "Go Vegan", Aysel Ergün/KaosGL

Ankara Vegan Atölye'nin düzenlediği vegan buluşmaların beşincisi, 30 Eylül Cumartesi günü Veganka’da gerçekleşecek. Hayvan özgürlüğü aktivisti Arvid Bager bu buluşma için “Veganizm&Bütünleşik Özgürlük Mücadelesi”nden bahsedecek.

Uçar: “Vegan aktivizmini, kesiştiği diğer konularla birlikte ele alıyoruz”

Buluşma öncesinde etkinliğin düzenleyicilerinden Buse Uçar KaosGL.Org’a buluşmaların mahiyetini anlattı. Buse Uçar, veganizm ile adalet, kuir kuram ve eko-feminizm konularının tartışıldığı buluşmaları sosyal çevrelerinden gelen taleplerin ardından başlattığını ifade ediyor.

Etkinliğin düzenleyicilerinden Uçar buluşmaları şöyle anlattı: “Özellikle vegan aktivizmini, kesiştiği diğer konularla birlikte tartışmak istedik. Atölyelerden aldığımız geri dönüşlerden Ankara’da veganlığın politik olarak tartışılmasına ne kadar çok ihtiyaç olduğunu fark edip buluşmalara devam etme kararı aldık. Çünkü atölyeye bir defa katılan kişiler diğer etkinliklere de mutlaka katılım sağladı. Sanırım bunda atölyenin interaktif olmasının payı büyük. Katılımcılar konuşmacılarla bir arada öğreniyor, bilgi üretiyor”

Bager: “Kesişimsel veganlığı konuşacağız”

Cumartesi günü gerçekleşecek atölyenin konuşmacısı Arvid Bager KaosGL.Org’a, kesişimsel veganlığı ve bütünleşik özgürlüğü konuşmak, tartışmak isteyen herkesi buluşmaya beklediğini ifade etti.

Etkinlik 30 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak. Buluşmanın facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Veganka: Tunus Caddesi No:49 Çankaya


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam