20/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Velvele kuir bir tahayyülün peşinde kolektif bir havuz oluşturmak ve hatırlamaya çalışmak için yola çıktı.

Velvele açıldı, saçıldı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir bir tahayyülün peşine düşen velvele.net yayın hayatına başladı. Kolektif bir havuz oluşturmayı hedefleyen Velvele sayfaları "ayrımcılık, LGBTİ/kuirfobi, cinsiyetçilik, türcülük, ırkçılık gibi sevimsizliklere karşı olan ve söyleyecek sözüm var" diyen herkese açık.

Gazeteci ve LGBTİ+ aktivisti Bawer’in kurduğu site Merhaba Canım diyerek yayın hayatına başladı:

“Velvele kuir bir tahayyülün peşinde kolektif bir havuz oluşturmak ve hatırlamaya çalışmak için yola çıktı. Günlük gelişmelerin ve siyasetin hepimizi nefessiz bıraktığı ve yalnızlaştırdığı şu zamanlarda, sıkıştırıldığımız alanların dışına çıkmanın yollarını aramak, eğer bulabilirsek oralarda kendimizi ve dilimizi yeniden inşa edebilir miyiz diye bakmak ve yıkıcı değil yapıcı tartışmaların önünü açmak gibi niyetleri var. Bunları da mücadeleyi sahiplenerek, kültürel çalışmalara ve sanata da sırtını dönmeyerek eyleme arzusunda. Her hikayenin biricikliğinden, her deneyimin öğreticiliğinden ve dönüştürücülüğünden güç almayı murat ediyor.”

Sitede şimdiye kadar trafik kazasında hayatını kaybeden LGBTİ+ aktivisti Boysan Yakar’ın Gezi direnişi görüntüleri, Onur Yaşar’ın Londra'nın en kapsamlı LGBTİQ+ film festivali BFI Flare’i anlattığı yazısı ve Bawer’in Yine Yeni Yeniden 90'lar podcast serisinin yaratıcıları Dr. İlker Hepkaner ve Dr. Sezgin İnceel ile söyleşisi yayınlandı.


Etiketler: medya
İstihdam