23/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Velvele ve Yine Yeni Yeniden 90’lar podcast serisi, Onur Ayı’nı ve 28. İstanbul Onur Haftası’nı “Beraber ve Solo Şarkılar: LGBTİ+ Onur Ayı Seçkisi” playlistiyle kutluyor.

Velvele ve Yine Yeni Yeniden 90’lar’dan Onur Ayı playlisti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir bir tahayyülün peşinde kolektif bir havuz oluşturmak için yola çıkan Velvele ve “90’ların iyisine kötüsüne nur yağarken” feminist ve kuir akademisyenlerin neleri hatırladığına ve neleri eleştirdiğine odaklanan Yine Yeni Yeniden 90’lar podcast serisi, Onur Ayı’nı ve 28. İstanbul Onur Haftası’nı “Beraber ve Solo Şarkılar: LGBTİ+ Onur Ayı Seçkisi” playlistiyle kutluyor:

“Kim demiş yürüyüşler yasaklansa da, evlere kapansak da veya dünyanın dört bir yanına dağılsak da birlikte Onur Ayı’nı kutlayamayız diye ayol? Bir Spotify listesinde de olsa bir araya gelmeyi, iki gullüm yapıp üç göbek atmayı, şarkıların temposu düşünce uzaklara bakarak iç çekmeyi, arkadaşımıza “boş ver ya unut onu artık demeyi”, slogan atmaktan kısılmış seslerimizle şarkılara eşlik etmeyi bu sene de hak etmedik mi? Kolay zamanlardan geçmiyoruz: üzerimize dalga dalga gelen TERF’ler, bizleri hedef göstermekte sıraya giren yetkililer ve türlü türlü fobikle uğraştığımız, ama haklı sesimizi duyurduğumuz, dayanıştığımız; arada sırada madilik olsa da özellikle transfobiye, ırkçılığa ve türcülüğe karşı kenetlendiğimiz bir sene yaşadık. Öyle görünüyor ki mücadele daha da güçlü devam da edecek. E arka planda müzik olsa fena olmaz mı?”

“Bu amaçla Velvele ve Yine Yeni Yeniden 90’lar podcast serisi olarak bir araya geldik, hem LGBTİ+ Onur Ayı’nı hem de yarın başlayacak olan 28. İstanbul Onur Haftası‘nı bir seçkiyle kutlayalım dedik. Liste mücadelenin verdiği ilham ve cesaretle açılan ya da açılarak harekete güç veren sanatçıların eserlerinden oluşuyor. Sınırları aşan bir liste oldu, ama Türkiyeli lubunya sanatçıların kalbimizdeki yeri ayrı. Eklektik mi eklektik, coşkulu mu coşkulu, draması kıvamında, kaybettiklerimiz aklımızda. Dans pistlerinden sokaklara, şarkılarımız asla susmamacasına! Ay! Ay! Ay! Ay! Ay! Ay! Kutlu olsun lubunya!”

“Beraber ve Solo Şarkılar: LGBTİ+ Onur Ayı Seçkisi” playlistini buradan dinleyebilirsiniz.


Etiketler: medya, kültür sanat
nefret