26/08/2010 | Yazar: Erkan Altay

Kanser hastası şüphesi ile tedavi olmayı bekleyen transeksüel İnci B. (32) hastaneye yatırıldı.

Kanser hastası şüphesi ile tedavi olmayı bekleyen transeksüel İnci B. (32) hastaneye yatırıldı. Pozitif Yaşam Derneği’nin aracılığı ile ambulans vasıtasıyla Göztepe Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan İnci B.’nin tedavisine başlandı. Bu sırada kendisine gelen bir başvuruyu da değerlendiren Sağlık Bakanlığı da duruma dahil oldu ve bakanlık tarafından İnci B. ile ilgili gerekli takibin yapılacağı da bildirildi.
 
Uzun süre dışarda ve otel odasında kaldıktan sonra arkadaşları tarafından götürüldüğü Taksim İlkyardım ve Şişli Etfal hastaneleri tarafından sosyal güvencesi olmadığı gerekçesi ile kabul edilmeyen İnci B. sonunda hastaneye yatırıldı. Kaos GL’nin kamuoyuna duyurduğu sağlık skandalına karşı birçok kesim İnci B.’ye yardım elini uzattı, ne yapılabileceği konusunda iletişim halinde kaldı. Pozitif Yaşam Derneği’nin yardımları ile 25 Ağustos Çarşamba akşamı, Göztepe Eğitim ve Araştırma hastanesi tarafından kabul edilen İnci B. ambulans ile Taksim’de kaldığı otelden alındı.
 
Bakanlık Takipte
Özellikle son günlerde artan ağrılarından dolayı ambulans süresince de çok ağrı çektiğini dile getiren İnci B.'nin hastaneye yatışı yapıldı. Bu sırada kendisine gelen bir talebi değerlendiren Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, ’Kişilerin sosyal güvencesi olsun ya da olmasın acil durumlarda gerekli müdahalenin yapılması ile ilgili başbakanlık genelgesi var. Kişilerin cinsel kimlikleri veya yaşam biçimleri kimseyi ilgilendirmez. Hastanın tedavisi için gereken yapılmak zorundadır.’ Açıklamasında bulundu. Bakanlık, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırılmış bulunan İnci B. ile ilgili gerekli takibin kriz masası aracılığı ile yapılacağını da ekledi.
 
İnci: ‘Acım Azalıyorsa Hepiniz Sayesinde’
Testler için gerekli kan örnekleri alınan ve serumu takılan İnci B. ise kendisine destek olan, arayıp soran, maddi ve manevi olarak yanında olduğunu bildiren 10’larca kişiye minnettar olduğunu belirtti. İnci B., ’Herkese çok teşekkür ediyorum. Yalnız olmadığımı hissettiren, benimle ilgilenen, sürekli arayan, yanımda olan, uzakta olup beni düşünen, merak eden herkese sevgilerimi yolluyorum. Acılarım azalıyorsa hepiniz sayesinde.’ diye konuştu.
 
Bununla birlikte önceki günlerde İnci’yi kabul etmeyen Şişli Etfal Hastanesi Başhekimi de Radikal gazetesinin sorularına karşılık olarak, kabul etmeme durumlarının olmadığını, hastanın zaten tek başına geldiğini, utanarak da hastaneye kendi isteği ile yatmadan geri döndüğü iddialarını öne sürdü. Bu iddialar karşısında İnci’nin yanında bulunan Lambdaistanbul aktivisti Belgin Çelik (51), ‘İnsaf! İnci’ye yaşattıklarından sonra bir de iftira atıyorlar. İnci’nin o gün yalnız olmadığı kamera kayıtlarından ortadadır. İzlerlerse görürler. Ölümle pençeleşen insan neden utanacakmış da hastaneye yatmayıp geri dönecekmiş?’ yanıtını verdi.
 

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam