12/07/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün iki köşe yazısına yer veriyoruz.

Vicdan transfobiye teslim Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün iki köşe yazısına yer veriyoruz.

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Konya’da yayınlanan Pusula Haber Konya ile Türkiye’de Yeniçağ gazetelerinden birer köşe yazısına yer veriyoruz.

Keşke biraz benzesek…

Pusula Haber Konya gazetesinde bugün Ali Dutal’ın “Aile kurumu tehdit altında” başlıklı bir yazısı yayınlandı. Dutal yazısında, “Avrupalılara benzemek istemiyoruz” diyor ve eşcinsellere karşı ayrımcı söylemde bulunuyor. Dutal, “Biz onlara benzemeden bizi Avrupa Birliğine almayacaklar. Biz onlara benzemek istemiyoruz. Biz, aile kurumu bitmiş, eşcinsel evliliklerin yaygınlaştığı, intiharların normal sayıldığı bunalıma girmiş Avrupa ülkelerinden biri olmak istemiyoruz”

Vicdan?

Türkiye’de Yeniçağ gazetesindeki köşesinde Servet Avcı ise iktidar yanlısı medyayı eleştiriyor ancak eleştirisi bir anda seks işçisi translara yönelik ayrımcı söyleme varıyor. “Tek yükümüz vicdan” başlıklı yazısında Avcı, “Saray şairliğiyle yollara kartlar savrulan travestilik arasında gidip geleceksiniz!..” diyor ve vicdanını transfobiye teslim ediyor.

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam