04/02/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Victoria “onarım terapisi”ni yasaklayan Avustralya’nın ilk eyaleti olmaya hazırlanıyor.

Victoria, ‘onarım terapisi’ni yasaklıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Victoria “onarım terapisi”ni yasaklayan Avustralya’nın ilk eyaleti olmaya hazırlanıyor.

Daniel Andrews

Avustralya’nın Victoria eyaleti “dönüşüm terapisi”ni yasaklayan ilk eyalet olmaya hazırlanıyor.

Daily Mail’in haberine göre Victoria hükümet başkanı Daniel Andrews bu gelişmeyi 3 Şubat Pazar günü St Kilda'da düzenlenen Midsumma Onur Yürüyüşü’nde açıkladı.

Andrews, “Çok sayıda Victoria vatandaşı için travmaya sebep olan ’dönüşüm terapilerini’ yasaklayacağız” dedi. Andrews açıklamasında ayrıca ‘dönüşüm terapisi’nden hayatta kalanlar için danışmanlık ve destek hizmetlerinin hükümet tarafından finanse edileceğini de taahhüt etti.

24. Midsumma Onur Yürüyüşü'nden, St Kilda, 2019

Bilimsel değil ve etik dışı

Andrews'in bu açıklamasına göre, 2016 yılında Dünya Psikiyatri Birliği’nin bilimsel olmadığını ve etik dışı olduğunu açıkladığı ancak uygulanmaya devam eden eşcinselliği tedavi edilebileceğini savunan homofobik ekolün yöntemi “onarım terapisi” Victoria eyaletinde bir daha uygulanamayacak.

Avustralya’da durum farklı

Avustralya’da ise durum Victoria eyaletinden farklı. Ağustos’ta göreve başlayan Başbakanı Scott Morrison, “onarım terapisi” denilen işkenceden hayatta kalan Chris Csabs’ın 40 bin kişiye ulaşan imza kampanyasının ardından açıklama yapmış ve bu mesele ile ilgilenmediğini belirtmişti.

Geçtiğimiz yıl eşit evlilik için yapılan danışma amaçlı ankette de hayır oyu veren Morrison, Melbourne 3AW radyosuna “onarım terapisinin” yasaklanması talebine dair harekete geçmeyeceğini şöyle söyledi: ” Herkesin cinselliğine, inancına saygı duyuyorum. Bütün Avustralyalıları seviyorum. Bu benim için bir mesele değil ve bu konuyla ilgilenmeyi düşünmüyorum.”

İlgili haber:

Avustralya parlamentosu eşit evlilik yasasını onayladı


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam