17/06/2014 | Yazar: Anıl Üver

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Cumartesi günü düzenlenen onur yürüyüşüne yaklaşık 150 bin kişi katıldı.

Viyana Onur Yürüyüşü: Tercihen onurlu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avusturya’nın başkenti Viyana’da Cumartesi günü düzenlenen onur yürüyüşüne yaklaşık 150 bin kişi katıldı.
 
Bu yılki onur yürüyüşünün mottosu "proud by choice - tercihen onurlu" olarak belirlenmişti. Toplam 53 dernek ve grubun korteji eşliğinde tırlarda müzik eşliğinde dans eden coşkulu kalabalık 4 saat süren yürüyüşün ardından belediye binasının önündeki alanda toplandı. Etkinlikler burada kurulu olan gökkuşağı çadır kentindeki diğer etkinliklerle devam etti.
 
Bu yılki onur yürüyüşünü protesto eden bir grup, Yeşiller Partisi’nin kiralamış olduğu tırda ulusal kanal ORF’e demeç vermekte olan milletvekili Ulrike Lunacek’e bütirik asit ile saldırdı. Lunacek ve muhabire de isabet eden sıvı, tırın bir süre kötü kokmasına neden oldu. 19 yıldan bu yana ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kalındığını belirten Lunacek ve organizatörler, LGBTİQ mücadelesini hep beraber güçlendirmenin ve tutucu kesimlere rağmen haklarımızı aramaktan vazgeçmememiz gerektiğinin de altını çizdiler.
 
Bu sırada, ülkenin en büyük katedrali önünde aşırı tutucu dinciler ve sağcılar "aile değerleri" için onur yürüyüşüne karşı bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Bu gruba karşı protesto eylemi yapan anarşist bir grup ise polisin keyfi gözaltı şiddetine maruz kaldı. Polis olay yerinde bulunan ve gözaltıların nedenini öğrenmek isteyen bir milletvekilini de keyfi olarak gözaltına almak istedi ve ceza kesti. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret