21/06/2016 | Yazar: Anıl Üver

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 21. Onur Yürüyüşü ‘Sınırları aşalım!‘ mottosu ile yaklaşık 100.000 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Viyana’da 21. Onur Yürüyüşü yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 21. Onur Yürüyüşü “Sınırları aşalım!“ mottosu ile yaklaşık 100.000 kişinin katılımıyla gerçekleşti. 

Ülke tarihinde ilk kez başbakan Onur Yürüyüşü‘ne katıldı.

Yürüyüş sonunda sahnede kalabalığa seslenen başbakan Christian Kern “Açık, hoşgörülü ve modern bir ülkede yaşıyoruz. Burada belli bir halk grubunu haklarından mahrum ediyor olmak düşünülemez bir durumdur“ dedi ve Orlando’daki trajik saldırıya da değinerek “Alçakça işlenen bu cinayet bize ortak düşmanımızın ne olduğunu hatırlatmalı: Nefret, tahammülsüzlük, şiddet. Bu bize aynı zamanda içimizde ne kadar umut taşımamız gerektiğini de gösteriyor“ sözlerini ekledi.

Kern parlamentoda yasalarda LGBTİ’lere yönelik ayrımcılıkla mücadele ettiğini fakat çoğunluğa henüz ulaşılamadığını da ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Onur Yürüyüşü sırasında Platform Aile adlı grup "aile değerleri" için yürüyerek Onur Yürüyüşünü protesto etti. Yaklaşık 200 kadar kişinin katıldığı bu protestoda kişiler “Aile=Anne, baba, çocuk“ ve “Kürtaj cinayettir“ yazılı pankartlar taşıdılar.

Polis her yıl bu iki grubun karşı karşıya gelmesini engellemek için gerekli önlemleri alıyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam