10/03/2009 | Yazar: Anıl Üver

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 8 Mart Kadınlar Günü Yürüyüşü’ne bu yıl katılım, yürüyüşün Pazar günü öğleden sonra yapılması ve havanın yağmurlu olmaması nedeniyle, geçen seneye oranla daha

Viyana’da 8 Mart Yürüyüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 8 Mart Kadınlar Günü Yürüyüşü’ne bu yıl katılım, yürüyüşün Pazar günü öğleden sonra yapılması ve havanın yağmurlu olmaması nedeniyle, geçen seneye oranla daha çoktu.

Şehir çapında faaliyet gösteren çesitli kadın grupları, hazırladıkları dövizlerle ve plakatlarla şehrin işlek caddelerinde hep birlikte kapitalizme, ataerkilliğe, faşizme, cinsiyetçiliğe ve heteroseksizme karşı sloganlar attılar.

Yürüyüşün bu yılki son durağı, özellikle Türkiyeli göçmenlerin yoğun olduğu mahallelerden birinin pazar meydanı idi. Burada çalgı grubunun ritmik tamtamları ile dans edildi, Türk/Kürt kadınların türkülü müzikleriyle halaylar çekildi.


  

ADKH > Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, ‘kendiniz organize oldukça bağımsızlığa ulaşacaksınız
 

 
8March > Yürüyoruz: resimde görülen kırmızı bayrak ATIGF (Avusturya‘da Tükiyeli İşçiler ve Gençlik Federasyonu)  Kadın grubuna aittir. Kırmızı şemsiyeler ise seks işçilerinin ‘Lust auf Rechte’ (yasal haklara arzu) projesinden.
 

 
Yppenpl:çmenlerin yoğun olarak alışveriş ettikleri Yppenplatz pazar meydanı. Burada ritimler ve çesitli müzikler eşliğinde danslar edildi.
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam