29/11/2008 | Yazar: Anıl Üver

Anıl Üver

Viyana’da kadınlardan 25 Kasım Protestosu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Anıl Üver
Kadına yönelik şiddete karşı 25 Kasım’da, Viyana’da çogunluğunu lezbiyen, biseksüel, anarşist ve transgender kadınların oluşturduğu kortej eşit işe eşit ücret isteyerek yürüdü ve kadın erkek eşitsizliğinin bir an önce giderilmesini, kilisenin ikide bir kürtaj ve benzeri meseleleri kurcalayarak kadınların bedenleri üzerinde söz sahibi olmaya çalismasına son vermesini talep etti. Kaos GL Viyana muhabirimiz Anıl Üver’in haberi.

Avusturya’nın başkenti Viyana'da da kadına yönelik şiddet çeşitli grupların düzenlediği yürüyüşle protesto edildi. Dondurucu soğuğa rağmen toplanan yüzü aşkın kadın yapılan konuşmalardan sonra şehrin işlek caddeleri boyunca sloganlar atarak, getirdikleri tencere ve tavalarla protestoya devam ettiler.



Kadın erkek eşitsizliğinin bir an önce giderilmesini, kilisenin ikide bir kürtaj ve benzeri meseleleri kurcalayarak kadınların bedenleri üzerinde söz sahibi olmaya çalismasına son vermesini talep eden, çogunluğunu lezbiyen, biseksüel, anarşist ve transgender kadınların oluşturduğu kortej eşit işe eşit ücret kapsamında büyük alışveriş marketlerinin önünde; savaşların anlamsızlığını, gereksizliğini ve bu çercevede polis ve asker şiddetini protesto amacıyla da Viyana savunma bakanlığı önünde sloganlar attılar. Kadınların yaşam alanlarını bedensel ve ruhsal anlamda baltalayan kapitalist, heteroseksist, patriarki ve cinsiyetci dünya düzenini değiştirmek için tüm kadınlar birlikte mücadeleye ve dayanışmaya davet edildi.

Fotoğraflar: Anıl Üver

Amnesty International kadın hakları ağı'nın dövizlerinde:

İran - kadınlara eşit haklar!

Ermenistan - kadına yönelik şiddete hayr!

Diğer resimde ise: "Kürtaj karşıtları kadınların ölmelerini istiyor. Her yıl 80.000 kadın yasal olmayan kürtaj yoluyla hayatını kaybediyor." yazıyor.

Etiketler: insan hakları
İstihdam