10/09/2013 | Yazar: Anıl Üver

Viyana’daki Rusya Büyükelçiliği yakınlarında ülkedeki LGBT’lere yönelik ayrımcı yasalara karşı bir öpüşme protestosu gerçekleşti.

Viyana’dan Rusya’ya Sevgilerle… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Viyana’daki Rusya Büyükelçiliği yakınlarında ülkedeki LGBT’lere yönelik ayrımcı yasalara karşı bir öpüşme protestosu gerçekleşti. Pazar günü yapılan ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde Rusya’da LGBT’lere yönelik şiddet nedeniyle hayatını kaybedenler de anıldı.
 
Viyana polisi elçilikler önünde hiçbir eyleme izin vermese de küçük bir grup ellerindeki çiçekleri elçilik kapısına bırakmayı başardı.
 
Eylemden sonra bir grup aktivist elçiliğin bitişiğindeki Ortodoks Kilisesi’nin bahçesinin parmaklıklarına “rahatla Putin, bu sadece sevgi” yazılı bir pankart ve ellerindeki gökkuşağı bayraklarını taktılar. Bu sırada yoldan geçen genç bir adam “burası Tanrı’nın evi, böyle şeyler buraya uymaz” diyerek bayrakları ve pankartı topladı.
 
Putin hükümeti son olarak yasayı daha da kötüleştirerek, halihazırda çocuk sahibi olan gey ve lezbiyenlerden çocukların alınmasına yönelik bir madde eklemeye çalışıyor.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret