17/11/2016 | Yazar: Cem Öztürk

Warwick Kürek Takımı’nın çıplak atletleri, 2017 takvimlerinin tanıtımı için bir video yayınladı.

Warwick Kürekçileri 2017 takvimi için soyundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Warwick Kürek Takımı’nın çıplak atletleri, 2017 takvimlerinin tanıtımı için bir video yayınladı.

İngiltere’deki Warwick Üniversitesi Erkek Kürek Takımı, 2017 takvimlerinin tanıtımı için bir video yayınladı. Çıplak atletler, uzun süredir LGBT’ler için olan destekleriyle tanınıyorlar. Takım, her sene ürettikleri takvimlerin satış gelirini, Sport Allies (Spor Müttefikleri) gibi eşitlik için çalışan yardım kuruluşlarına bağışlıyor. Sport Allies, homofobi ve cinsel eşitsizlikler üzerine bir akademik rapor yayınlamak üzere.

Pinknews’ün haberine göre Warwick Kürekçileri sözcüsü, yaptıkları açıklamada, “Brexit sonrası homofobik saldırılarda %147 artış oldu ve görünüşe göre Trump’ın seçilmesi bunu küresel olarak yükseltecek.” diye konuştu. “LGBT toplumunun heteroseksüel müttefiklerinin LGBT hakları için olan savaşın kişisel çıkardan değil, adalet inancından ileri geldiğini savunmasına daha önce hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı.”

“Ben, kapsayıcılık için çıplağım”

Warwick Kürekçileri projesi, dünyanın en dikkat çeken “heteroseksüel müttefik” projelerinden biri ve etkisi büyümeye devam ediyor. Takvim yolculuğuna 2009’da başlayan takım, ürünlerini tüm dünyaya dağıtarak, sundukları içerik ile tüm cinsiyet ve cinselliklerden insanlara karşı pozitif, kapsayıcı ve saygılı bir tutumu teşvik etmeyi amaçlıyor. Takım, homofobiyle mücadele etmek ve mevcut algıları kırmak için bu sene ilk defa Londra Onur Yürüyüşü’ne katıldı.

Kürekçilerden biri, “LGBT’ler, özellikle okul yıllarında, ve özellikle heteroseksüel normlar nedeniyle, kimliklerine bağlı zorluklarla karşılaşıyorlar. Ama gerçek kimliğiniz, en iyi varoluş şeklidir.” diye konuştu. Bir diğeriyse şunu ekledi: “Homofobi, hâlâ desteklenen bir sorun ve biz, bunu değiştirmek için buradayız. Ben, kapsayıcılık için çıplağım.”

Tanıtım videosunu şuradan izleyebilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam