10/09/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Prison Break dizisinin yıldızı Wentworth Miller, genç bir eşcinsel olarak yaşadığı sorunları Cumartesi akşamı Seattle’daki İnsan Hakları Kampanyası’nın akşam yemeği konuşmasında açıkladı.

Wentworth Miller: ‘Eşcinselliğimi Saklamak İçin Defalarca İntihara Teşebbüs Ettim’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Prison Break dizisinin yıldızı Wentworth Miller, genç bir eşcinsel olarak yaşadığı sorunları Cumartesi akşamı Seattle’daki İnsan Hakları Kampanyası’nın akşam yemeği konuşmasında açıkladı.
 
41 yaşındaki aktör, ilk olarak 15 yaşında olmak üzere defalarca intihara teşebbüs ettiğini söyledi. “Her gün bir sınavdı ve kalmak için bin tane yol vardı,” diyen Miller duygusal, psikolojik ve fiziksel bedeli pek çok LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) gibi ödediğini anlattı. Ağustos ayında eşcinsel olduğunu açıklayan Miller, uygun ve “normal” olarak görülmeyen bir genç olarak yaşadıklarını paylaştı.
  
Prison Break’teki dört yıllık oyunculuğu sırasında eşcinselliği hakkında neden konuşmadığı sorulan Miller, “yalan söylemeyi seçtiğini” belirtti. “O zamanlar binlerce röportaj verdim. Gey olduğum gerçeğini söyleyebileceğim pek çok fırsatım oldu. Ama söylememeyi seçtim. Aileme, arkadaşlarıma ve güvenmeyi öğrendiğim insanlara açıktım; ama herkese açık değildim.”
 
Homofobi, Miller’a Oyunculuğu Bıraktıracaktı
“Yalan söylemeyi seçtim. Açılmayı, bunun beni ve çok uğraştığım kariyerimi nasıl etkiyebileceğini düşündüğümde korkuyla doluyordum. Korku ve inatçı direnç yıllar içinde büyüdü de büyüdü.”
 
“Benim duruşum ve gerçeğimi söylememle duygulanıp ilham alacak çocukları düşündükçe cevabım hep ‘teşekkürler, kalsın’ oluyordu.”
 
Miller ayrıca cinsel yönelimiyle ilgili yaşadığı sorunlar sebebiyle Prison Break’in bitmesinden iki yıl sonra oyunculuğu bırakmayı düşündüğünü anlattı. Rusya’daki LGBT karşıtı yasaya karşı durarak açılan oyuncu kararını nasıl verdiğini şu sözlerle ifade etti: “Benim için kimsenin yapmadığını ben bir başkası için yapmak istedim.”  

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam