09/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

WWE’nin ilk açık kimlikli lezbiyen güreşçisi Sonya Deville ile tanıştınız mı?

WWE’nin ilk açık kimlikli lezbiyen güreşçisi: Sonya Deville Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

WWE’nin ilk açık kimlikli lezbiyen güreşçisi Sonya Deville ile tanıştınız mı?

Profesyonel güreş eğlence şirketi World Wrestling Entertainment’in (WWE) otuz dördüncüsünü düzenlediği WrestleMania dün akşamdı.

Ringe WWE’nin ilk açık kimlikli lezbiyen güreşçisi Sonya Deville de dün akşam çıktı. Deville, ekranlarda ilk olarak 2015 yılında katıldığı Tough Enough isimli programda açılarak “Henüz karım yok ama bir kız arkadaşım var” demişti.

Programın ardından verdiği röportajda, bunu planlamadığını ve kendiliğinden açıldığını belirten Deville, “Programdan sonra çok sayıda destek mesajı aldım. LGBT örgütleri ‘Bir sporcu olarak ekranda açılman çok güzeldi, bizi temsil ettiğin için teşekkür ederiz’ mesajları yayınladı. Eğer kendine ve çevresine açılmaktan çekinen insanları yüreklendirdiysem ne mutlu bana. İnsanlar WWE’de, çok büyük bir yerde görüyorlar beni. Umarım bu açılmak isteye diğer insanlara da cesaret verir” diyerek bu plansız açılmadan hoşnut olduğunu dile getirmişti.

Geçtiğimiz günlerde, WrestleMania 34’ün yıldızlarından olan Finn Balor’un gökkuşaklı tişörtle çıkmasını kutlayan Deville, “Bu mesajı büyük bir gururla yazıyorum. WWE'deki LGBT topluluğunun bir üyesi olarak, Finn Balor'un bu kadar olumlu bir mesajla ses çıkarmasını görmekten çok mutlu oldum” dedi.

Dün akşam gerçekleşen WrestleMania 34'te gökkuşaklı bir kostümle çıkınca, güreşçiye Twitter'dan destek mesajları yağdı. Gelen desteğe teşekkür eden Deville, bazı mesajları profilinde yayınladı. 


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam