30/05/2017 | Yazar: Kaos GL

‘Dolu Kadehi Ters Tut’ müzik grubunun yeni video klibi homofobiyi ve eşcinsel aşkı konu ediniyor.

Ya bizi kapının ardında sevişirken yakalarlarsa? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Dolu Kadehi Ters Tut” müzik grubunun yeni video klibi homofobiyi ve eşcinsel aşkı konu ediniyor.

Uğurhan Özay’ın vokalde, Mürsel Oğulcan Ava’nın gitarda, Alp Alptekin’in basgitarda ve davulda Tümerkan Serkan Aldanmaz’ın yer aldığı “Dolu Kadehi Ters Tut” müzik grubunun yeni video klibi homofobiyi ve eşcinsel aşkı konu ediniyor.

Grubun “Anamız Babamız Yok Deriz” isimli parçası için çektiği klipte, eşcinsel bir çiftin homofobik ailesi ile yaşadığı gerilimler anlatılıyor. Mürsel Oğulcan AVA ve Uğurhan Özay’ın yazdığı klip senaryosu, eşcinsel bir çift ve onlarla dayanışma içinde olan arkadaşının etrafında gelişiyor. Klip, ailenin, mahallenin ve toplumun homofobik ahlakına karşı dayanışma, dostluk ve aşkı anlatıyor.

Klibin yönetmenliğini Mürsel Oğulcan Ava, görüntü yönetmenliğini ise Tunç Eser Alıcı üstlenmiş. Homofobiye karşı gençleri cesaretlendiren nefretin değil aşkın yanında yer alan şarkı ve video klip ne yazık ki oldukça mutsuz bir sona sahip.

“Anamız Babamız Yok Deriz” isimli şarkının sözleri ise şöyle:

Anne tepkisi, baba korkusu, ağabey yargısı/Mahalle baskısı, komşunun gözü, ebesinin.../(Hangisinden kaçmalı? Nerelere saklanmalı?)/Dayım mı görmüş? Halam mı duymuş? Dedem işitmiş./Anneannem küsmüş, babaannem kusmuş içindeki.../(...nefreti ve öfkeyi. Silmiş atmış her şeyi.)/Kimseyi takmadan yaşamak varken,/Uyuyamaz oldum düşünmekten./Ya bizi böyle yakalarlarsa, kapının ardında sevişirken?/Ya bizi böyle gören olursa, koridorda sessizce öpüşürken?/"Anamız, babamız yok!" deriz./"Evimiz, yurdumuz yok!" deriz.

 


Etiketler: kültür sanat
nefret