18/12/2009 | Yazar: Atilla Demir

Türkiye’de gösterime girmesini d

Yalnız Adam’dan Kışkırtıcı Bir Sahne Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’de gösterime girmesini dört gözle beklediğimiz, 2009 yılının hakkında en çok konuşulan eşcinsel temalı ve seksi modacı Tom Ford’un ilk yönetmenlik deneyimi olan “Yalnız Adam (A Single Man)” filminin kışkırtıcı sahneleri youtube’de dolaşmaya başladı.


Christopher Isherwood’un romanından uyarlanan film, orta yaşlarında kederli bir profesör olan George(Colin Fifth)’un 1962 Los Angelas’ında çekici öğrencileri (bir tanesi, sigaranın dumanı olayım diyezimizin geldiği Nicholas Hoult), intiharı düşünüşleri, komşuları ve en yakın arkadaşı (Julianne Moore) ile plan yapışlarının olduğu bir gününü anlatıyor. Hayata veda eden sevgilisi Jim’in (Wathmen rolünden sonra bu sene ikinci kez mükemmel insanı canlandıran Matthew Goode) yasını tutmakta, ve film boyunca sık sık geçmişe dönerek anıları canlanmakta.

 


Dünya prömiyeri 11 Eylül’de Dünyanın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali’nde yapılan film, en iyi filme verilen Altın Aslan ödülüne aday gösterildi ve Queer Aslan ödülünü aldı. Ayrıca Colin Firth en iyi erkek oyuncu ödülü olan Volpi Kupasını aldı.
 
Filmin amerikada 2010 başında gösterime girmesi beklenirken, afişinin filme nazaran çok heteroseksüel olduğu yönünde eleştirilerde bulunmakta.
 




 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam