15/05/2020 | Yazar: Kaos GL

BİZ Derneği, Gökçe Saygı’yı andı: “Bizler hapsedildiğimiz karanlıkları aydınlatmaya, nefrete karşı toplumsal barışı savunmaya devam edeceğiz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz.”

“Yalnız değiliz, yanlış hiç değiliz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği, 13 Mayıs 2019 tarihinde evinde bıçaklanarak öldürülen trans kadın Gökçe Saygı’yı andı. Dernek, “Geçtiğimiz bir yılda devlet tarafından LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemlerine ilişkin herhangi bir çözüm bulunmadığı gibi devlet eliyle LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleri her zamankinden daha fazla ve daha şiddetli bir şekilde üretilmeye devam etmiştir. Bizler hapsedildiğimiz karanlıkları aydınlatmaya, nefrete karşı toplumsal barışı savunmaya devam edeceğiz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” dedi:

“Antalya Deniz Mahallesi’nde kendi evinde 13/05/2019 tarihinde gece yarısı sırtından 20 defa bıçaklanarak katledilen trans kadın arkadaşımız Gökçe Saygı’nın vahşice katledilmesinin, bir arkadaşımızın daha bizden vahşice kopartılışının üzerinden bir yıl geçti.”

“Salgın nedeniyle henüz bir karara bağlanamayan Gökçe Saygı davasında 14/02/2020 tarihinde görülen celsede sanık savunmasında akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etmiş, alınan sağlık raporuyla akıl sağlının yerinde olduğu tespit edilmiştir. Tekrar akıl sağlığı raporu alınması talebi ve bilinç kaybı iddiaları reddedilmiştir. Sanık hakkında savcılık makamınca mütalaa verilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmiştir. Salgın sonrasında karara bağlanacak olan davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

“Nefret söylemlerine ilişkin çözüm bulmayan devlet, kendi eliyle nefret söylemleri üretmeye devam etmektedir. Geçtiğimiz bir yılda devlet tarafından LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemlerine ilişkin herhangi bir çözüm bulunmadığı gibi devlet eliyle LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleri her zamankinden daha fazla ve daha şiddetli bir şekilde üretilmeye devam etmiştir. Bizler hapsedildiğimiz karanlıkları aydınlatmaya, nefrete karşı toplumsal barışı savunmaya devam edeceğiz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz.”

“Vahşice katledilen, bizlerden koparılan trans kadın Gökçe SAYGI’yı sevgiyle anıyoruz. Işığın yolumuzu aydınlatsın. Trans cinayetleri politiktir. Kimsesiz değiliz, yalnız değiliz, yanlış hiç değiliz. Nefrete karşı yaşasın hayat!”


Etiketler: insan hakları, yaşam
nefret