10/05/2010 | Yazar: Kaos GL

Melisa Önel'in "Ben ve Nuri Bala" filminin kahramanı Esmeray iki günlüğüne Ankara'ya geliyor, 12 Mayıs'ta Uçan Süpürge Uluslararası

Melisa Önel'in "Ben ve Nuri Bala" filminin kahramanı Esmeray iki günlüğüne Ankara'ya geliyor, 12 Mayıs'ta Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde belgesel gösteriminin ardından söyleşiye katılacak ve 13 Mayıs'ta Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında ODTÜ'de Yalnız Kadın adlı oyunu sergileyecek.

13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde gösterilecek belgesellerden biri de Melisa Önel’in Ben ve Nuri Bala’sı... Filmin kahramanı Esmeray da gösterim ardından söyleşmek için Ankara’ya geliyor. Film, toplumsal cinsiyet ve ayrımcılık konusunda radikal bir ses olan feminist transeksüel Esmeray’ın yaşamından yola çıkarak, doğup büyüdüğü Kars ve şu an yaşadığı İstanbul’daki toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, ötekileştirme ve göçü konu alıyor. Önel, ‘Cadının Bohçası’ adlı tek kişilik gösterisiyle de eşitsizliğe meydan okuyan Esmeray’ın hikayesi eşliğinde hem beden hem de coğrafyalar içinde yaşanan ötekileştirmeyi tartışmaya açmayı hedefliyor. Ben ve Nuri Bala 12 Mayıs Çarşamba günü saat 14:30’da Goethe Enstitüsü Ankara’da ücretsiz gösterilecek.

Maria… Kocasının kilit altında tuttuğu, yaşamı dört duvar arasında tutsaklığa dönüştürülmüş yalnız bir kadın. Konuşarak paylaşma olanağını yakaladığı komşusuyla sohbetleri onu yaşamının gerçeklerini keşfetmeye ittiğinde ne yapacağı bilinmez…
Evlilik, cinsellik, aşk ve delilik üzerine trajikomik bir öykü...
1997 yılında Nobel ödülü kazanan İtalyan oyun yazarı ve oyuncu Dario Fo ve karısı Franca Rame’nin birlikte yazdıkları kadın oyunlarından biri olan “Yalnız Kadın” kendi yaşamından yola çıkarak hazırladığı stand-up “Cadının Bohçası”yla travesti dünyasını bilinir kılan Esmeray tarafından yorumlanıyor. 
 
13 MAYIS 2010, PERŞEMBE
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)

16:30:
Stand-up Performansı: "Yalnız Kadın"
Sanatçı: Esmeray
Yazan: Franca Rame-Dario Fo
Çevirmen: Füsun Demirel


Etiketler: kültür sanat
İstihdam