20/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

2. LGBTİ+ Gençlik Festivali katılımcıları, Fanzin Atölyesi ile festivalin ilk yayınını hazırlayacak.

Yapıştırıcı, kağıt, makas: Fanzin Atölyesi, 2. LGBTİ+ Gençlik Festivali’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2. LGBTİ+ Gençlik Festivali katılımcıları, Fanzin Atölyesi ile festivalin ilk yayınını hazırlayacak.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği’nin geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen LGBTİ+ Gençlik Festivali’nin ikincisi için geri sayım başladı. 25-29 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, “Fanzin Atölyesi” ile eşsiz eserlerini yaratacak.

Festival, geçtiğimiz yıl programını “Queer & Feminist Fanzin Sergisi” ile açmış, ardından “Kolaj Atölyesi” ile ilk eserlerini vermişti.

Bu yıl yapıştırıcı, kağıt, makas ve kalemler yeniden atölyede olacak. Katılımcılar malzemelerini masaya yatıracak ve festivalin ilk fanzini hazırlanacak. Atölyenin kolaylaştırıcılığını Dernek’ten Barış Azar üstlenecek.

Dileyen, kolajında kullanmak istediği şeylerin çıktısını, evinde yazıp geldiği şiirini, öyküsünü ya da “ben bunu kesip bir şeyler yaparım” dediği dergileri ve gazeteleri atölyeye götürebilir.

Atölye, 26 Nisan Perşembe günü 18:30’da Genç LGBTİ+ Derneği ofisinde gerçekleşecek. Etkinliğin Facebook sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

Fanzin nedir?

Fanzin, İngilizce FANatic ve magaZINE kelimelerinin kısaltılmasıyla oluşturulan finansal kaynaklardan ve hiyerarşik yapılardan uzak alternatif bir basılı materyeldir. Farklı yöntemlerle çoğaltılan örnekleri olmakla beraber genellikle fotokopi aracılığı ile çoğaltılan yayınlardır. Dergiden (Süreli yayınlardan) ayrı olarak, süresi belirsiz olarak çıkar ve her aşaması kolektif bir şekilde hazırlanır.

Türkçede “Fanzin” olarak kullanılan “fanzine”, genelde belirli bir konu üzerine işlenen yapıtlardan (yazı, resim, fotoğraf, karikatür, vb.) oluştuğu gibi, değişik ve çeşitli konuların yapıtlarının da bir araya gelmesiyle oluşabilir. Her türlü materyal kullanılarak oluşturulabilen fanzinler tek sayfalık olabileceği gibi birbirine zımbalanmış, iğnelenmiş çok sayıda sayfadan da oluşabilir. 


Etiketler: kültür sanat
nefret