17/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat ilan ettiği 18 Haziran Translarla Eşitlik Günü’nde 21:00’da Twitter’da buluşmaya çağırıyor.

Yarın: #TranslarlaEşitlikGünü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, trans varoluşların sağlık otoritelerince “ruh hastalığı” olarak tanımlanmaktan çıkarılması için ilk adımın atıldığı gün olan 18 Haziran’ı her yıl “Translarla Eşitlik Günü” olarak anacağını ve kutlayacağını duyurmuştu.

Dernek, 18 Haziran’da tüm transları ve transların eşitlik mücadelesi için bir arada olanları Translarla Eşitlik Günü’nü kutlamak üzere Twitter kampanyasına çağırıyor. Yarın saat 21:00 itibariyle #TranslarlaEşitlikGünü hashtagini kullanarak kampanyanın görünürlüğü için tweet paylaşabilirsiniz.

Eşitlik Manifestosu

“Translarla Eşitlik Günü” olarak kutlayacaklarını ilan eden Pembe Hayat Derneği, konuyla ilgili trans aktivistlerin emekleriyle hazırlanan “Eşitlik Manifestosu”nu geçtiğimiz günlerde yayımladı.

Manifesto, “Trans olmak demek sadece, kendisine atanan cinsiyeti reddedip karşıt sabit cinsiyet beyanı vererek cinsiyet uyum (cinsiyet geçiş/beden inşa) sürecine başlamak demek değildir. Bir trans cerrahi operasyon geçirmeyi isteyebileceği gibi bunu istemeyebilir de. Trans kimlikler tek bir varoluş normun içine hapsedilemezler” diyor.

Eşitlik Manifestosu’nun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret