13/02/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Ankara Valiliği’nin Kasım 2017’den beri sürdürdüğü LGBTİ+ yasağı hakkında şimdi lubunyalar konuşacak. Bugün Özgür anlatıyor: “Niye başladığını bile anlamadığım bir savaşın ortasında gibiyim.”

Yasağı kaldır: Bu hep bir kavgaydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Valiliği’nin Kasım 2017’den beri sürdürdüğü LGBTİ+ yasağı hakkında şimdi lubunyalar konuşacak. Bugün Özgür anlatıyor: “Niye başladığını bile anlamadığım bir savaşın ortasında gibiyim.”

18 Kasım 2017’de Ankara Valiliği’nin Olağanüstü Hal Kanunu’nu (OHAL) kullanarak, OHAL’in kaldırılmasının ardından da 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu gerekçe göstererek yasakladığı LGBTİ+ etkinlikleri LGBTİ+ var oluşu kriminalize ediyor, Anayasa’nın tanıdığı bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını ve ifade özgürlüğünü ihlal ediyor.

Peki, LGBTİ+’lar bu yasak hakkında ne düşünüyor, ne hissediyor? Bu sorudan yola çıkarak hazırladığımız yazı dizisinde Ankara’da yaşayan LGBTİ+’lar kaosGL.org’a yasağın kendilerini nasıl hissettirdiğini anlattı.

Yazı dizimizin bugünkü konuğu Ankara’da üniversite eğitimini sürdüren Özgür Gür. Özgür yasak işaretlenmiş gibi hissettiriyor diyor ama umutsuz değil. Söz Özgür’de.

“Yine açacak çiçekler fırtınanın ertesinde”

Açıkta, gözler üstünde, adeta işaretlenip hedef gösterilmişcesine ve de niye başladığını bile anlamadığım bir savaşın ortasında gibiyim. Ama bu hep bir kavgaydı zaten, kavganın ortasındaydı aşklarımız, güzellikler. Ancak yine de umut var, yine açacak çiçekler fırtınanın ertesinde!

Ve yine Adnan Yücel'in dediği gibi:

“Bin kez budadılar körpe dallarımızı / bin kez kırdılar. / yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz / bin kez korkuya boğdular zamanı  / bin kez ölümlediler / yine doğumdayız işte,  yine sevinçteyiz.”

İlgili haberler:

Yasağı kaldır: Bir kadınla ilk kez öpüştüğüm…

Ankara Valiliği hep aynı nakarat: “LGBTİ etkinliği yasak!”

Ankara Valiliği’nden ‘LGBTİ etkinliklerine’ süresiz ‘genel ahlak’ yasağı


Etiketler: insan hakları
İstihdam