29/01/2019 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Af Örgütü Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinliklerine getirdiği yasağı kaldırması için imza kampanyası başlattı.

“Yasak son bulmalı ve aşk kazanmalı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Af Örgütü Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinliklerine getirdiği yasağı kaldırması için imza kampanyası başlattı.

Uluslararası Af Örgütü Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ etkinliklerine getirdiği yasağı kaldırması için imza kampanyası başlattı.

Af Örgütü’nün hazırladığı kampanya, LGBTİ etkinliklerine getirilen yasak artık son bulmalı” mesajını veriyor ve LGBTİ+ etkinliklerine yönelik yasağın olağanüstü halin kalkmasına rağmen sürdüğüne dikkat çekiyor.

“Ankara valisine yazın”

İmza kampanyasında şu cümleler yer alıyor:

“18 Kasım 2017’de Ankara Valiliği, Olağanüstü Hal Kanunu’nu kullanarak, “toplumsal duyarlılıklar”, “kamu güvenliği”, “genel sağlığın ve ahlakın korunması” ve “başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gerekçeleriyle LGBTİ+ örgütleri tarafından kentte düzenlenecek tüm kamusal etkinlikleri süresiz olarak yasakladığını duyurdu. Bu yasak, Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminden sonraki olağanüstü halin bir parçası olarak ilan edilmişti. Ancak olağanüstü halin kalkmasına rağmen yasak hala yürürlükte.”

“LGBTİ+ örgütleri ve aktivistleri, daha önce canlı ve giderek büyüyen bir hareketi neredeyse görünmez olmaya zorlayan yasağın yıkıcı etkilerinden bahsediyor. LGBTİ+ örgütlerinin faaliyetleri üzerindeki bu baskı, sonuncusu Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı onur yürüyüşüne giderek artan katılımın gerçekleştiği ortamdan ne kadar uzaklaşıldığına işaret ediyor. Etkinliklere getirilen bu genel yasaklar yalnızca örgütlerin varlığını tehdit etmekle kalmıyor; aynı zamanda yaygın homofobi ve transfobiye karşı atılan olumlu adımların da gerilemesine neden oluyor.”

“Bu yasak son bulmalı ve aşk kazanmalı! Ankara valisine yazın, destek verin ve barışçıl toplanma özgürlüğünü savunun!”

Kampanyayı imzalamak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Af Örgütü “daha önce başardık” diyor

Af Örgütü, Ankara Valiliğinin LGBTİ+ etkinlik yasağını kaldırması için hazırladığı imza kampanyasında “daha önce başardık” diyor.

Uluslararası Af Örgütü’nün Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Onur Yürüyüşü'nün yasağa rağmen güven içinde yapılabilmesi için 4 Mayıs’ta başlattığı küresel acil eylem çağrısının işe yaradığını, çağrı ve öğrencilerin kararlı duruşları sayesinde yürüyüşün gerçekleştiğini hatırlatıyor.

Af Örgütü imza kampanyasını şu cümle ile sonlandırıyor: “Ankara Valisi’ne yasağın kaldırılması ve tüm LGBTİ+ etkinliklerine izin verilmesi talebini dile getiren dilekçemizi imzalayın. Yeniden başaralım, bu temelsiz yasak son bulsun!”

İlgili haber:

Ankara Valiliği hep aynı nakarat: “LGBTİ etkinliği yasak!”

Ankara Valiliği’nden ‘LGBTİ etkinliklerine’ süresiz ‘genel ahlak’ yasağı


Etiketler: insan hakları
nefret