26/06/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, Susma Platformu’nun “OHAL sonrası LGBTİ+ hareketi ne durumda?” başlıklı yazı dizisine konuştu.

“Yasaklarla birlikte LGBTİ+’lar toplumdan tecrit edilmeye çalışılıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, Susma Platformu’nun “OHAL sonrası LGBTİ+ hareketi ne durumda?” başlıklı yazı dizisine konuştu.

Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, Susma Platformu’ndan Kültügin Kağan Akbulut’a Ankara’da Olağanüstü Hal’in (OHAL) ardından LGBTİ+ hareketinin dinamiklerini anlattı.

Tar’ın söyleşisi sanat ve medyadaki sansür, otosansür ve ifade özgürlüğü kısıtlamalarına karşı kurulan Susma Platformu’nun “OHAL sonrası LGBTİ+ hareketi ne durumda?” başlıklı yazı dizisi kapsamında yayımlandı.

“Kaos GL Derneği OHAL’den en çok etkilenen LGBTİ+ kurumlarından”

Kültügin Kağan Akbulut söyleşide “Kaos GL Derneği OHAL’den ve OHAL sonrası süreçten en çok etkilenen LGBTİ+ kurumlarından biri oldu” dedi ve Ankara Valiliği’nin LGBTİ+ ekinlikleri yasağı nedeniyle Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Feminist Forum, Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum gibi büyük çaplı etkinliklerin başka şehirlere taşımak zorunda kaldığını hatırlattı.

“Olağandışı bir hal yaşatılıyor”

Tar, Akbulut’un “Otosansürün olağanlaşmaması için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Olağandışı bir hal yaşatılıyor ve bunun olağanlaşmaması için dernek olarak yasağa karşı insan hakları örgütlerinin, sivil toplumun harekete geçmesini önemsiyoruz. Bu yasaklarla birlikte LGBTİ+’lar toplumdan tecrit edilmeye, parçası oldukları toplumun dışına itilmeye çalışılıyor. Buna karşı en iyi cevap ısrarla ve inatla toplumsal ve kamusal alanlarda LGBTİ+ varlığını; bu alanların eşit öznesi olduğunu yinelemek.”

Söyleşinin tamamını okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Onur Haftası boyunca Susma24'te yayımlanacak olan yazı dizisinin ilk söyleşisine buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam