19/02/2013 | Yazar: Esra Güleç

Karadeniz İsyandadır Platformu, ‘sırtı lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi’ için doğaya ve yaşama sahip çıkan herkesi 2-3 Mart’ta Karadeniz Forum’a çağırıyor.

Yaşamı Savunanlar Karadeniz Forum’da Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Karadeniz İsyandadır Platformu, “sırtı lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi” için doğaya ve yaşama sahip çıkan herkesi 2-3 Mart’ta Karadeniz Forum’a çağırıyor. İstanbul Beşiktaş’daki Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nda gerçekleşecek forumda şirketlerin ve iktidarın doğaya, yaşama, emeğe yaptığı saldırılara karşı mücadelenin vardığı noktayı değerlendirmek için konuya duyarlı insanlar bir araya gelecek.
 
İki gün boyunca farklı atölye ve oturumlarda Karadeniz’de yaşamı yok eden tüm girişimleri ele almayı, atölye birikimlerini ortaklaştırmayı, deneyimleri paylaşırken mücadeleyi büyütmenin yollarını aramayı amaçlayan Karadeniz Forum, yaşamı savunan tüm birey, çevre ve yapıların katılımını bekliyor.
 
Etkinliğin resmî Facebook sayfası:
 
Karadeniz Forum programı:
 
2 Mart Cumartesi

9.30 - Açılış

10:00 – 13.00 Oturum - Karadeniz’de Neler Oluyor?
Kolaylaştırıcı: Cemil Aksu

Rant projeleriyle yaşam alanlarına el koyma planlarının arenası haline getirilen, kapitalizmin doğasının tamamını katletmek istediği Karadeniz’e genel bir pencereden bakılıp; Karadeniz üzerinde uygulanmak istenen politikaların gerçek amaçları ve hedefleri tartışılarak "Karadeniz’de neler oluyor?" sorusuna bu oturumda cevap aranmaya çalışılacak.

13:00- 13.30 Öğle Yemeği

13:30 - 15:30 Atölye Mücadele
Doğa ve yaşam için mücadele edenlerin bir araya gelerek, bugüne kadar yapılan mücadele deneyimlerinden çıkardıkları sonuçları aktaracağı ve mücadelelerde eksik kalan yanların konuşulacağı atölyenin hedefi, bundan sonra mücadelelerin ne şekilde ve nasıl devam edeceğini tartışarak yeni dönem için bir mücadele anlayışı ve yol haritası ortaya koymak.
 
 
15:30 - 17:30 Atölye Hukuk
Kolaylaştırıcı: Efkan Bolaç

Doğaya ve yaşamı savunan avukatların katılımıyla gerçekleşecek atölyede, zulme karşı direnme hakkının meşruluğu üzerinden, enerji ihtiyacı söylemiyle yaşam alanlarımıza yönelen saldırılara karşı duruşun hukuksal dayanak ve olanakları tartışılarak, yaşam savunucularına yönelik giderek artan kriminalize etmeye çalışma, baskı, gözaltı, tutuklama uygulamalarına karşı söylem ve pratikler üretme, hukuksal kazanımların uygulanmaması ya da tamamen elden alınması pratiklerine birlikte çözüm üretilmeye çalışılacak.

3 Mart Pazar

10:30 - 12:30 Atölye Medya
Kolaylaştırıcı:İsmai­l Saymaz

Medyanın doğa ve yaşam mücadelesiyle etkileşiminin tartışılacağı bu atölyede, mücadele dilinin nasıl olması gerektiği, şirketlerin ve devlet politikalarının karşısında mücadele anlayışlarının medyada ne şekilde yer alması gerektiği tartışılacak. Medya patronlarının aynı zamanda birçok “enerji yatırımı”nın da sahibi olduğu düşünüldüğünde, atölye bundan sonraki süreçte mücadelenin kamuoyunda nasıl yer alacağına ışık tutmayı ve mücadelenin kendi alternatif medyasını da oluşturmayı hedefliyor.

12:30 - 13:00 Öğle Yemeği

13:30 - 15:30 Atölye Sanat
Kolaylaştırıcı: Ayşenur Kolivar

“Doğa yoksa yaşam da yok. Yaşam alanları yoksa, ben de yokum! Benim dilim, benim kültürüm, benim tarihim, benim müziğim de yok...” Yaşama sahip çıkan tüm sanatçılar, Karadenizli sanatçı, aydın, yazar, ressam, müzisyenler... mücadelelerini sanatları yoluyla icra edenler bir araya gelerek, doğa ve yaşam mücadelesine sanatçıların hangi şekillerde katkı sunabileceklerini ve kendi alanlarında neler yapabilecekleri tartışılacak.

16:00 - 17:00 Atölye Birikimlerin Ortaklaştırılması
 
Yer: Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası (TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi) Barbaros Bulvarı – Beşiktaş (Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası; Beşiktaş Barbaros bulvarı üzerindeki Yıldız Teknik Üniversitesi otobüs durağında inince, Yıldız Parkının arka tarafında.)   

Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam