26/03/2007 | Yazar: Kaos GL

ABD'nin transeksüel, gey ve lezbiyen emeklilerini hedef alan ilk ucuz fiyatlı toplu konutu Hollywood kasabasında açılıyor.

ABD'nin transeksüel, gey ve lezbiyen emeklilerini hedef alan ilk ucuz fiyatlı toplu konutu Hollywood kasabasında açılıyor. Toplu konutlar, 104 daire, engelliler merkezi, yüzme havuzu ve kültür merkezinden oluşuyor. Bu evlerin üçte biri HIV taşıyan düşük gelirli yaşlı eşcinseller için ayrılmış durumda.

ABD'deki ilk açık eşcinsel kuşak, şu an 80’li yaşlarına varmış durumda. Ancak aradan geçen süre içerisinde elde edilen tüm gelişmelere rağmen hayat hala eşcinseller için zor, yaşlı eşcinseller için iki kat zor. Huzur evine yatan eşcinseller, yıllarca açık yaşadıktan sonra hayatlarının son günlerinde yeniden gizlenmeye başlıyorlar ve bakım sırasında ayrımcılığa maruz kalmalarının yanı sıra heteroseksüel akranlarının sahip olduğu aile desteğinden de yoksun yaşıyorlar.

"Yaşlı Eşcinseller için Konut" isimli bir grup, bu soruna ön ayak olarak yaşlı ve fakir eşcinseller için bir toplu konut kurdu. Tabi ki en iyisi, yaşlandığımız zaman açık birer eşcinsel olarak ailemizin yanında yaşamaya devam edebilmek.

Önyargılarla daha fazla boğuşuyorlar

ABD'nin transeksüel, gey ve lezbiyen emeklilerini hedef alan ilk ucuz fiyatlı toplu konutu Hollywood kasabasında açılıyor. Toplu konutlar, 104 daire, engelliler merkezi, yüzme havuzu ve kültür merkezinden oluşuyor. Bu evlerin üçte biri HIV taşıyan düşük gelirli yaşlı eşcinseller için ayrılmış durumda.

Projeyi yürüten Tony Salazar, ‘Bu projeyi geliştirenler, gelirlerine, ırklarına ve cinsel yönelimlerine bakılmaksızın tüm insanların temiz, güvenli ve dostcanlısı bir ortam içerisinde yaşamaya hakkı olduğuna inanıyor’ dedi.

Los Angeles kentindek California Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre kentteki eşcinsel nüfusun 442 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu eşcinsel nüfusun yüzde 40'ı West Hollywood'da yaşıyor. Bu büyüklükte bir nüfus ise West Hollywood'u dünyanın en büyük gey mahallesi haline getiriyor.

'Yaşlı Gey ve Lezbiyenler için Konut' isimli grup tarafından yapılan açıklamaya göre, Los Angeles kentinde gey, lezbiyen, biseksüel ve transeksüeller hayatlarının son günlerinde yalnız kalma ve izole olma tehlikesi ile burun buruna yaşıyorlar.

Yaşlı eşcinseller huzur evlerinde partnerleri ile birlikte aynı odada kalamıyorlar. Hayatlarının son günlerinde önyargılarla daha fazla boğuşuyorlar. Ve heteroseksüel akranları gibi aile desteğine de sahip değiller. Yıllarca açık olarak yaşayan eşcinseller, bakım evlerinde kalmaya başladıktan sonra yeniden cinsel yönelimlerini gizlemeye başlıyorlar.

Projede kendisine ev kiralamak isteyenlerden 70 yaşındaki John Richards, ‘Şeker hastası olan bir arkadaşım vardı. Bu yüzden bakım evinde kalmaya başladı. Ancak 85 yaşından sonra yeniden cinsel kimliğini gizlemek zorunda kaldı. Bu gerçekten çok acı’ dedi.

‘ABD'deki ilk açık eşcinsel kuşak artık yaşlandı’

Üçgen Meydanı isimli proje, California eyaleti ve Los Angeles kentindeki devlet kurumlarından gelen fonlar ile yürütülüyor. Los Angeles kenti belediye meclisi üyelerinden Bill Rosendahl ise ABD'deki ilk açık eşcinsel kuşağın artık yaşlandığını ve üçgen meydanı isimli projenin benzerlerinin hayata geçirilmesinin gerektiğini ifade etti. 




Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam