20/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Temmuz-Ağustos Faaliyet Raporunu yayımladı.

Yaz geçti, kış da geçer… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Temmuz-Ağustos Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Temmuz-Ağustos 2019 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Temmuz-Ağustos bülteninden işte bazı başlıklar…

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır…

Kaos GL Derneği Hukuk Çalıştayı 24-27 Temmuz’da İzmir’de toplandı. LGBTİ+'ların adalete erişiminin önündeki engeller neler? LGBTİ+’lara yönelik ihlaller nasıl cezasızlığa dönüşüyor? Bu durum LGBTİ+’lara ve LGBTİ+ harekete nasıl yansıyor? Bütün bu soruları ve daha fazlasını tartışmak için Türkiye ve Kıbrıs’ın kuzeyinden hukukçular bir araya geldi.

Kaos GL, sığınmacı ve mültecilerle birebir çalışan uzmanlara yönelik düzenlediği “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği” eğitimlerinin yanı sıra doğrudan mülteci LGBTİ+’larla sosyal etkinliklerde de bir araya geliyor. Kaos GL Derneği Denizli ve Yalova’da düzenlediği piknikte İranlı mülteci LGBTİ+’larla bir araya geldi.

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Kaos GL Derneği, Temmuz ayında İzmir’de, bir hafta süren çalışma kampı gerçekleştirdi. Kampta, Derneğin çalışma departmanlarının koordinasyonu ele alındı ve yıllık planları oluşturuldu.   

Kaos GL’den Seçin Tuncel, Yaşama Dair Vakıf’ın (YADA) Temmuz ayında Ankara’da düzenlediği “Ankara’da “Şehirlerde Birlikte Yaşamak: Sivil Toplum Bunun Neresinde?" başlıklı “Meydan Atölyeleri”ne katıldı.

Kaos GL Mülteci Çalışmaları Programından Koray Arkadaş, TurkMSIC tarafından Ağustos ayında İzmir’de düzenlenen toplantıda sunum yaptı.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği, telefon ve mail yoluyla, mülteci ve Türkiyeli LGBTİ’lere sosyal danışmanlık hizmeti sağlıyor.

Aralıksız olarak danışmanlık veren Kaos GL, yasal haklar, eğitim, sağlık, askerlik başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya Temmuz ve Ağustos aylarıyla devam ediyor. Danışmanlık almak isteyen LGBTİ’ler Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Kaos GL Dergisinin Temmuz-Ağustos tarihli 167. sayısı “artı” dosya konusuyla yayınlandı.

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Temmuz ve Ağustos Ayı İnternet Seyri: “Diyanet’in dilinden nefret damlıyor!”, “İçişleri Bakanı, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılığa devam ediyor!”

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleşen Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu 2019 Araştırması ile 2019 Nefret Suçları Araştırması sürüyor.

Kaos GL Derneği Aylık Faaliyet Raporu Temmuz-Ağustos bülteninin tamamı işte burada…


Etiketler: yaşam
nefret