05/07/2019 | Yazar: Kaos GL

Yazarlar, kurucu şairlerinden küçük İskender’in ölümünün ardından taziye mesajı yayınlamayan Sabitfikir’den yazılarını çekti.

Yazarlar Sabitfikir’den yazılarını çekiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

Yazarlar, kurucu şairlerinden küçük İskender’in ölümünün ardından taziye mesajı yayınlamayan Sabitfikir’den yazılarını çekti.

2009 yılında yayın hayatında başlayan ve 2018 yılında Turkuvaz Dergi Grubu’nun D&R’ı satın almasıyla Turkuvaz Dergi Grubu’nda yayın hayatına devam eden edebiyat dergisi Sabitfikir, kurucu şairlerinden küçük İskender’in 3 Temmuz’da hayata gözlerini yummasının ardından taziye mesajı yayınlamadı. Altay Öktem, Irmak Zileli, Mahir Ünsal Eriş, Murat Uyurkulak, Oylum Yılmaz, Sibel Oral ve Tuğçe Isıyel yazılarını dergiden çekti.

Mahir Ünsal Eriş’ten gelen tepkinin ardından, Sabitfikir Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akar, “Genelde sitede taziye mesajı yayınlamıyoruz, basılı dergide anmayı tercih ediyoruz. Rahmetlinin şiirini beğenmek gibi bir zorunluluğum mu var?” tweetini paylaştı.

Derginin eski genel yayın yönetmeni Elif Bereketli ise şu tweeti paylaştı:

“İskender... SabitFikir`i birlikte kurduk, birlikte büyüttük. Bu derginin en güzel zamanlarının mimarlarından biri de sendin. SabitFikir`e verdiğin emek için sana derginin eski yayın yönetmeni olarak çok teşekkür ederim. Okurun olabilmek onurdur. Hoşçakal cesur insan.”

Tepkilerin ardından taziye mesajı yayınlandı

Dergi, sosyal medyadan tepkiler sürmeye devam edince 4 Temmuz’da web sitesinden şu taziye mesajını yayınladı:

“Bir süredir kanser tedavisi gören Türk edebiyatının değerli isimlerinden Küçük İskender dün sabah saatlerinde hayata veda etti. Şairin cenazesi bugün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Kendine özgü tarzıyla pek çok farklı türde eser üreten, bir dönem SabitFikir’in de yazarlığını yapmış Küçük İskender’i saygıyla anıyoruz.”

Sabitfikir’in “eşcinsel” sansürü

Sabitfikir, geçtiğimiz günlerde A7 Kitap’ın “A7 Kitap Editörü Çeviri Kitaplar Seçkisi” başlıklı 10 kitaptan oluşan bir ilan teklifini homofobiyle karşılamıştı. Sabitfikir, editörlüğünü Suat Hayri Küçük’ün yaptığı Paul Russell’in kaleme aldığı “Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel” kitabının ilandan çıkarılmasını istemesi üzerine; A7 Kitap, sansürü kabul etmediğini söyleyerek ilanı geri çektiğini duyurmuştu.


Etiketler: medya
İstihdam