06/07/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Yeni Akit, Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasını istiyor.

Yeni Akit, Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü hedef gösterdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni Akit, Adana LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasını istiyor.

Yeni Akit’in hedefinde, Adana LGBTİ+ Dayanışması’nın yarın yapacağı Onur Yürüyüşü var. Harun Sekmen imzalı “Mobil homolar provokasyon peşinde” başlıklı yazı, LGBTİ+’lar için “eşcinsel sapkınlar” diyor ve LGBTİ+’ların “Türkiye'deki huzur ve güven ortamını baltalamak için mobil provokasyon timleri kurdu”ğunu iddia ediyor.

Yalan yanlış bilgiler

Sekmen iddialarını şöyle sürdürüyor: “Milli ve manevi hassasiyetlerin yüksek olduğu illeri hedef kitle olarak seçen homoların, söz konusu illerde provokatif faaliyetler düzenledikleri bildirildi. Daha önce İstanbul, Ankara ve Denizli'de düzenlenmek istenen fakat valiliklerin sağduyulu tavrıyla yasaklanan sözde onur yürüyüşünün bir benzerinin 7 Temmuz'da Adana'da düzenleneceği öğrenildi.” Ancak Sekmen yalan haber yapıyor çünkü Denizli’de gerçekleşen Onur Haftası etkinlikleri valilik tarafından yasaklanmadı Ankara’da ise bu yıl için bir başvuru olmadı.

Akit kışkırtmaya devam ediyor

Akit metinde “Halk yasak bekliyor” iddiasında bulunuyor. “Adana kamuoyu ise söz konusu provokatif yürüyüşün valilikçe yasaklanmasını istiyor” cümlelerinin yer aldığı haberde bahsi geçen ‘kamuoyu’nun kim olduğu ise gizemini koruyor.

İlgili haber:

Adana’da Onur Yürüyüşü yapılacak

Akit’ten LGBTİ+’lara 1 ayda 11 defa nefret söylem

 


Etiketler: medya
İstihdam