04/07/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Akit bugün “Sapkın dernekler kapatılsın” başlıklı bir metin yayınladı.

Yeni Akit’in hedefinde LGBTİ dernekleri var Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Akit bugün “Sapkın dernekler kapatılsın” başlıklı bir metin yayınladı.

Akit bugün “Sapkın dernekler kapatılsın” başlıklı bir metin yayınladı. Harun Sekmen imzalı metin, “…eşcinsel sapkınların kurdukları 18 adet derneğin kapatılması yönünde kamuoyunda büyük bir beklenti meydana geldi” iddiasında bulunuyor.

 “Sapkın dernekler”, “LGBTİ'li homolar”, “ifsad yuvaları” gibi nefret içeren söylemlere sahip olan metin, “Duayen hukukçular ifsad yuvalarının bir an önce kapatılması yönünde Akit aracılığıyla çağrıda bulunuyor” diyor.

İnsan haklarını hiçe sayan avukatlar

Akit’e konuşan Avukat Ferhat Çakır, ‘LGBTİ'li sapkın homolar’ın provokatif faaliyetlerde bulunduğu, “LGBTİ'li ahlaksızların toplum için büyük tehlike arz ediyor” gibi homofobik çığrtkanlığını, Avukat Ali Osman Bağırgan sürdürüyor: “LGBTİ derneklerinin kapatılması elzem ve gereklidir. Devlet her şeyden önce vatandaşının ruh ve beden sağlığını da korumalıdır.”

Bu kişiler avukat unvanlarıyla, LGBTİ’lerin insan hakları için çalışan yasal derneklerin kapatılmasını savunarak, Anayasa’nın eşitlik ilkesini hiçe sayıyor ve hukuk insanlarına yakışmayacak şekilde nefret söylemi üretiyor.


Etiketler: medya
İstihdam