20/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Papa Francis, dün Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda yapılan bir ayinle resmen göreve başladı.

Yeni Papa, Eski Homofobi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Arjantinli Kardinal Jorge Mario Bergoglio, geçtiğimiz Çarşamba günü papalığa seçilerek ilk Latin Amerikalı papa oldu. 76 yaşındaki yeni Papa Kendisi, 1,2 milyarlık Katolik dünyasına Papa Francis adıyla önderlik edecek.
 
Papa Francis, dün Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda yapılan bir ayinle resmen göreve başladı. Yaklaşık 1300 yıl sonra Avrupalı olmayan ilk Papa için Latin Amerika ülkelerinden temsilciler ayinde yoğun katılım gösterdiler.  
 
Papa’nın seçilmesi tarihî öneminin yanı sıra Katolik Kilisesi’nin eşcinsel haklarına bakışı konusunda ayrı bir öneme sahip.
 
“Eşcinsel Evlilik Şeytanın İşi”
Papa Francis, eşcinsel evliliklere ve eşcinsellerin evlat edinmesine karşı çıkan bir isim. Eşcinsel evlilikleri şeytanın işi ve “Tanrı’nın planına yıkıcı bir saldırı” olarak tanımlıyor. Ayrıca eşcinsellerin evlat edinmesinin çocuklara karşı yapılan bir ayrımcılık olduğu görüşünde.
 
Papa Francis, daha önceden eşcinsel ailelerle ilgili Arjantin’deki dört manastıra şu satırları yazdı: “Arjantin halkı sonuçları aileye ciddî zararlar verecek bir durumla karşı karşıya. Anne, baba ve çocuklardan oluşan ailenin kimliği ve devamlılığı tehlikede. Tanrı’nın kalplerimize kazıdığı yasa tehlikede.”
 
Arjantin, 2010 yılında eşcinsel evlilikleri onaylayan ilk Latin Amerika ülkesi oldu. Hükümetin ücretsiz doğum kontrolü ve sunî döllenme konularındaki adımları da Papa Francis’in tepkisine yol açtı.
 
Amerikan Katolikleri Papa’nın Aksine Eşcinsellerden Yana
New York Times ve CBS News’un 8-13 Şubat 2012 tarihleri arasında yaptığı bir ankete göre Katoliklerin üçte ikisinden fazlası gey ve lezbiyen çiftlerin birlikteliklerinin de bir şekilde tanınması gerektiğini düşünüyor. Ankete göre, Katoliklerin yüzde 44’ü eşcinsel çiftlerin evlenebilmesini, yüzde 25’i de medenî birliktelikleri destekliyor. 
 
Ukrayna merkezli feminist grup FEMEN ise birbirinden homofobik açıklamalar yapan Papaları üzerinde "Daha Fazla Yeni Papa Olmasın" yazan bir karikatürle eleştirdi.
 

    


Etiketler: yaşam, din/inanç
nefret