17/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Yeniden Refah Partisi İstanbul Kadıköy’de sokağa çıktı, nefret ve ayrımcılığı sokakta yaydı. LGBTİ+’ları hedef alan parti nefret suçu işledi.

Yeniden Refah Partisi’nden nefret eylemi: “Lut kavmi, zina, fuhuş, lanet” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı, toplumsal cinsiyet eşitliğini hedefleyen İstanbul Sözleşmesi’ne karşı nefret eylemi düzenledi. Kadıköy Rıhtım’da dün (16 Ocak) bir araya gelen grup, LGBTİ+’ları ve toplumsal cinsiyet eşitliğini hedef aldı.

Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dönmez’in okuduğu basın açıklamasında sık sık nefret ve ayrımcılık dolu ifadeler kullanılırken; grup gelinlik ve damatlık giydirilmiş iki manken taşıyarak, “Asker arkadaşımdı hayat arkadaşım oldu” yazılı homofobik ve transfobik döviz taşıdı.

yeniden-refah-partisi-nden-nefret-eylemi-lut-kavmi-zina-fuhus-lanet-1

Eylemde taşınan nefret materyallerinden biri de “Siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere mi yanaşıyorsunuz? Siz cahillik etmekte olan bir topluluksunuz” yazılı pankarttı.

KADEM bahanesiyle LGBTİ+ nefreti!

Dönmez, “İstanbul Sözleşmesi'ni ve savunucularını lânetlemek için toplanmış bulunuyoruz” diyerek nefret saçtı. Dönmez’in açıklamasında nefret ve ayrımcılık içeren sözlerden bazıları şöyle:

“Bugün burada; 29 Kasım 2014'de İstanbul Sözleşmesi'ni gerekçe göstererek, Anayasa Mahkemesine başvuran LGBT'li bir sapkının, 'cinsiyet değiştirenler üreyemez' maddesini iptal ettirip, 'cinsiyet değiştirenler de üreyebilir' hale getirilmesine sebep olan, Mecliste grubu olan partiler ve sözde ahlâk abidesi KADEM'i tel'in etmek için toplanmış bulunuyoruz.

“Bugün burada; çağımızın Lut Kavmi olan LGBT guruplarının ülkemizde yeşermelerini sağlayan, hukuki tüm alt yapılarını İstanbul Sözleşmesi ile yasal güvence altına aldıran, sözde eşitlik adına bu sapkınların en büyük savunucusu olan, çağdaş KADEM'i Malazgirt'in ovasına, Sakarya'nın siperlerine ve Çanakkale'nin hendeklerine şikâyet etmek toplanmış bulunuyoruz.”

Dönmez, LGBTİ+’ları hedef aldığı açıklamasında, “Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin”, “İslam'ın net bir şekilde yasakladığı eşcinselliği, sanki doğal bir durummuş gibi değerlendiren”, “Bugün burada; İslam’ın son kalesi, cennet vatanımız Türkiye'mizde, zinanın suç olmaktan çıkarılması ile başlayan yozlaşma sürecini, destekleyenleri, lanetlemek için toplanmış bulunuyoruz” ifadeleriyle nefretini sürdürdü.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam